Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Kan jeg stole på min datters appetit? - 8 mdr.


Hej Else

 

jeg har tidligere fået et godt svar fra dig, så prøver lige igen. Jeg har Emma på knap 8 mdr. og skrev også tidligere omkring problemer med at få hende til at spise.

 

Problemet er ikke, at hun kan spise, men hendes portion størrelse er virkelig lille. Hun spiser måske en halv dl af gangen, og det skal som regel lokkes/snydes lidt i hende. Vi er kommet ind i en rigtig dum cirkel, og jeg synes kampen om mad er blevet rigtig hård.

 

Jeg mindes ikke at have disse problemer med hendes storebror, men han blev født 9 uger for tidligt, og der er ingen tvivl om, at det hænger i mig endnu, at det er føde der skal til for at overleve.

Så mit spørgsmål lyder egentlig: er hun virkelig gammel nok til selv at kunne styre lysten til mad?
Jeg har alle dage haft svært ved at tyde hende, om hun er sulten, og det eneste tegn hun egentlig giver er, at virke træt, gnider næse og øjne og bliver pylret.

 

Hun kan kun holde sig vågen 2-2,5 time af gangen, og et måltid tager mindst 30 minutter, så for at hun ikke bliver for træt, starter jeg, når hun har været vågen en times tid, også uden hun egentlig viser lyst.

Til hver lur (3 gange om dagen) får hun en flaske i barnevognen på 120 ml vand, men pulver kun til 90 ml, så altså en tynd flaske som hun ofte levner lidt af. Jeg tror altså ikke, hun forbinder den flaske med mad, men nærmere med, at nu skal hun sove.

 

Jeg vil dog trappe ud af den flaske, da det er en dårlig vane at give hende, og hendes dagpleje gerne vil være fri for at give den, hvis muligt (hun starter 1/8).

 

Men det er jo også logisk at den flaske mætter hende. Hun sover mellem 45 min og 1,5 time og så venter jeg yderligere en time med at give hende mad.

 

Skal jeg acceptere at hun takker nej? Ved godt du siger ja, men det falder mig SÅ svært... 


/Lone.

Læs svaret

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk