Besøg våres webshop
Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Hvor meget MME og mad? - pige 6 mdr"Spørg os" svarer:

Hej Sarah.

Tak for dine spørgsmål.

Når din datter er omkring 9 – 12 måneder så ser hendes madplan i store træk sådan ud:
Tre hovedmåltider (morgenmad, frokost og aftensmad)
To – tre mellemmåltider (formiddag, tidlig eftermiddag og sen eftermiddag – eller måske bare et eftermiddagsmåltid).

Det anbefales af Sundhedsstyrelsen, at hun drikker - ni måneder gammel - maksimalt 750 ml. MME og når hun er 1 år 3,5 – 5 dl. MME i døgnet. Og at hun efter 1 år begynder at få komælk (letmælk)

 

Så med rettesnorene ovenfor, så ved du, hvor dine planer cirka kommer til at ende.  

Din datter er nu 6 måneder og drikker ca. 600 ml. MME i døgnet. Mængden af mælk afpasses efter hvor meget fast føde, hun spiser. Og hvor meget vand, hun drikker.


Så hvis du gerne vil have at hun drikker mere MME, så kan du give hende det i koppen i stedet for vand efter måltiderne.

 

Jeg vil anbefale dig gradvist at indføre flere måltider stille og roligt, som det passer godt ind i hendes og jeres rytme. Og så vil jeg foreslå, at I tilbyder hende sutteflaske, inden hun sover om aftenen – og i øvrigt, når I synes det vil være passende for hende.

Sundhedsstyrelsen har i 2016 udgivet en god lille bog til forældre om børns mad og især overgangen fra mælk til mad. Den hedder ’Mad til små’ og kan downloades fra sst.dk. Der er mange gode ideer i den, som jeg tror, I kan få glæde af.

Held og lykke med at få mad og mælk til at gå op i en højere enhed.

 

De bedste hilsner


Else Guldager
Sundhedsplejerske phd


Til spørgsmål »
Tilbage til oversigten »

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2018. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk