Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Hun elsker kød! - 14 måneder


Kære Else.

 

Jeg har et spørgsmål ang. Madsituation.

Jeg har en dejlig datter på 14 måneder. Hun er en stædig lille pige og har 100 % sin egen vilje. Det svinger fra dag til dag med hvor meget hun spiser, men det gør det jo også for os andre.

 

Hun spiser rigtig meget kød og ikke så meget kartofler, ris, pasta eller grønsager, selvom hun godt kan lide det. Selvom vi blander en tallerken til hende sorterer hun fra og nægter at spise fx kartoflerne men kun kød. Hun nægter at spise mere fra tallerkenen med mindre hun får mere kød, og her spiser hun så kun kødet igen.

 

Jeg kunne godt tænke mig at få hende til at spise lidt mere varieret, men jeg kan og vil jo ikke tvinge mad i hende. Jeg har prøvet at sige, at hun skal spise kartoflerne, før hun får mere kød, hvilket ender i en meget sur/arrig/vred/ked af det lille pige, som ikke stopper med at græde før hun får sin vilje.

 

Min mand og jeg er meget uenige om situationen, og jeg ender tit med at "give" mig og give hende noget kød, da jeg mener hun er for lille til at forstå det. Tager jeg fejl? Skal jeg holde fast i, at hun skal spise op, inden hun får mere kød, eller gør jeg det rigtige?

 

Håber du kan hjælpe en frustreret mor.

 

Vh.  


/Sarah.

Læs svaret

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk