Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Bryst nat og dag - døgnrytme pige 11 mdr.


Hej Else.

 

Jeg skriver dig, da vi herhjemme bøvler lidt med søvnen. Min datter på 11 måneder, sover i dagtimerne meget som vinden blæser, hvilket gør set utrolig svært for os at fastholde en rutine for dagen. Vi står dog op ca kl 6-6.30 fast.
 
Resten af dagen er derefter umulig at planlægge, da hun nogle dage er formiddags træt kl. 9, sover efter 40 min med bumlen i barnevognen, mens hun andre dage først viser tegn på træthed kl. 11, kl. 12, eller måske først kl. 16. Hvilket gør det svært at holde fast i formiddagsmad, middagsmad osv., da man aldrig ved om hun sover eller ej.
 
Der er ligeledes dage hvor hun viser tydelige tegn på træthed, men bare ikke vil overgive sig, før hun næsten ikke kan holde ud at være til.

 

Hun sover om dagen i barnevognen, som skal trilles til hun sover. Når de lykkes, kan det nemt tage 40 min til en time, hvor hun så typisk sover halvanden. Og jeg syntes bare ikke at halvanden time er meget i hendes alder?

 

Om natten har vi også lidt bøvl, og jeg tænker måske at det hænger sammen med den dårlige søvn og rutine i løbet af dagen?

 

Til natten har vi prøvet alverdens, føler vi, men det er kun mig, som kan putte med brystet. Det går dog som regel hurtigt, men hun mangler hurtigt brystet igen, når hun opdager at det pludselig er gået ind i stuen. Her kan vi intet andet stille op, end at jeg må lægge mig ved siden af hende og amme hende igen, de 2 min før hun sover videre.

Far har prøvet at tage over der, med kram, kys, nussen osv, men hun er dybt ulykkelig indtil hun har brystet, og det er begyndt at hænge mig lidt ud af halsen, da jeg ikke en gang føler, jeg kan tage et aftenbad eller noget, for jeg ved, at hun vågner og kun har brug for mig.

 

Jeg har prøvet at fjerne brystet før hun sov, hvilket resulterede i, at hun søgte det gang på gang. Det tog næsten 2 timer, hvor jeg til sidst opgav og lod hende sove med brystet igen. Jeg ønsker at give hende en anden søvnassociation, men hvordan?

 

Hvad gør jeg for, at hun pludselig finder ud af, at det betyder, at man skal sove i stedet for brystet.
 
Hun vågner ligeledes mellem 3-10 gange i løbet af natten, og det er også ved at være hårdt. Og alt dette gør at hun heller ikke får meget søvn om natten heller.

 

Hun sover i vores seng, for at gøre nætterne mindre hårde for mig, men jeg er også i tvivl om, om vi vækker hinanden, men det er bare ikke muligt at få hende til at falde i søvn i egen seng, medmindre det er pga gråd og det er ikke en måde vi vil bruge.

 

Jeg håber du har nogle gode råd som kan give os lidt mere søvn.

 

Mvh.


/Karina.

Læs svaret

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk