Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Væk med putteflasken - men hvordan? 18 mdr.


Hejsa!

 

Jeg håber I kan hjælpe mig med lidt råd og vejledning om hvordan vi får fravænnet vores søn på lige knap 18 måneder fra sin putte-sutteflaske.

 

Vores søn er flaskebarn, det blev han efter en (alt for!) lang og hård kamp om amningen. Heldigvis lever han på ingen måde op til alle "skræmme historierne" om hvor slemt det er at være flaskebarn.

Han er en virkelig livlig og aktiv, meget pludrende og undersøgende dreng med evig fart over feltet. Han spiser for det meste rigtig godt i løbet af dagen. Når han har en lidt dårlig spiseperiode, er det altid fordi der er tænder på vej.

 

Han får selvfølgelig ikke flaske i løbet af dagen mere, det stoppede vi vist med omkring de 8-9 måneder. Men når han skal puttes til natten for han en. Han får omkring100-90 ml letmælk, lige lunet lidt, i sin seng imens vi synger for ham. Når han har tømt flasken får han sin sut og så plejer der ikke at gå mere end et par minutter så sover han.

 

Vi har dog haft en del problemer med putning sådan on/off - han er meget en enten/eller dreng - og det gælder alt (direkte fra maven op og kravle - ingen møvning. Direkte fra kravle til gå - ingen "et få par skridt". Gik fra "vil overhoevdet ikke spise selv" til "vil kun spise selv". etc..

 

Så enten kan han puttes rigtig let, eller så kan han slet ikke puttes..

 

I takt med det er blevet lysere gik det galt med putningen igen. Man kunne se han næsten faldt i søvn, imens han drak sin flaske, men det øjeblik den var tom, sprang han op og var klar til leg. Nu har vi fået lavet en mørklagt område til ham i soveværelset, og sammen med det og flasken kan han nu puttes igen.

Vi tænker dog, om det kan være den lille sjat mælk giver ham et form for "sukker boost" der gør han pludselig er klar til leg igen?

 

Det skal siges han er stjerne træt om aftenen. Han sover desværre rigtig dårligt i vuggestuen, max 50 min om formiddagen. Og han er virkelig, virkelig aktiv, så når vi henter ham ved 4-tiden (ja han er desværre et 8:30-16 barn) er han ikke specielt festlig resten af dagen. Hverken vi eller pædagogerne kan gennemskue hvad der sker, for når vi putter ham i weekenderne (udenfor) sover han altid minimum 1,5 timer. ofte 2-2,5!

 

Kan dette have noget med aftenflasken at gøre (han får ikke nogen før putning i weekenderne eller noget. kun om aftenen) eller er det noget helt andet det handler om?

 

I går aftes blev vi enige om at vi ville prøve en kold tyrker med flasken. Men det gør vi ikke igen!! Han græd og skreg, så han var ved at kaste op. Vi "holdte ud" i 30 minutter, og det var ulideligt. Så det ser vi som et absolut no go. I hvertfald lige nu.

 

Vores plan pt. er at prøve og fortynde mælken med vand, give ham mindre og minde og lave den koldere og koldere. Måske det vil virke?

 

Han bruger sut, når han skal sove og kan trøstes med den, når han er ked af det, men ellers ikke. Vi har prøvet at gemme sutten lige indtil han ligger i sengen og erstatte flasken med den, dog uden held.

Puttertitualer er også det samme hver dag med klargøring til natten oftest af far, sidde lidt med mor i sofaen og falde til ro og så ned i seng, til de samme godnatsange hver aften.

 

Har i andre ideer? Skal vi overhovedet droppe den nu, eller er han ikke klar?

Håber I kan hjælpe!

 

Venlig hilsen


/Louise.

Læs svaret

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk