Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Urolig og forstoppet - allergi? - dreng 4 mdr


Hej

 

Jeg skriver fordi jeg forsøger at finde et svar på hvorfor vores søn på 4 mdr. ikke spiser mere end han gør og hvorfor han græder når han bliver tilbudt mad. For at få det hele med er jeg nødt til at fortælle det hele fra start.

 

Da han blev født (d.3/9 kl. 6.14) var alt som det skulle være, han kom til mit bryst med det samme og suttede i over en time og var godt mæt. Han sov resten af dagen og ville først spise igen kl. 21 samme dag. Dagene efter fik vi dog godt gang i amningen og det kørte som det skulle efter ca. 2 mdr. begyndte han at græde hver gang han blev lagt til venstre bryst (og det var altid venstre) når jeg lagde ham til højre, så spiste han med det samme, hvilket begyndte at resultere i at jeg ikke kunne lave nok mælk til ham og det var især om aftenen det gik galt. Han har altid, siden han var ca. 4 uger, sovet godt igennem og har fået ganske lidt om morgenen for så at sove godt igen, hvorefter det så har været noget rod med de andre lure.

 

Nå men ved ca. 2 mdr. synes vores sundhedsplejerske så, at jeg skulle begynde med noget MME og det startede vi så småt på. Han spiste lidt mere, men ikke ret meget, han har heller aldrig taget det på han skulle, hvilket har bekymret vores sundhedsplejerske og hun sagde at han helst skulle spise 900-1000 ml pr. Døgn, og tage ca. 150 g på pr. uge.

 

Det satte lidt spor i mig, for han spiste knap nok det halve. Jeg har været så frustreret og ked af det for jeg har haft en søn jeg nærmest har været nødt til at "tvangsfodre" selvom han bare har grædt og grædt.

Jeg tog til læge og fik så at vide, at jeg skulle give han lactolose fordi han nok havde svært med at komme af med noget (afføringen).

 

Det fik han så og han kom af med noget 3 gange om dagen og spiste nogenlunde godt.

Efter en lille uge på det med 6 ml lactolose hver dag mente lægen ville skulle trappe ned igen og det gjorde vi så. Det resulterede i endnu mere gråd ved spisning. Så jeg begyndte igen med lactolosen og gav ham mere end før, (Ikke mere end det anbefalede) men det var som om der ikke rigtig kom gang i hans mave.

 

Min sundhedsplejerske synes så, jeg skulle prøve noget mme fra apoteket. Jeg fik fat i noget der hedder Pepticate (har ellers givet ham NAN Ha 1) det kørte jeg ham stille og roligt over på fra d 18/12 og han begyndte så småt at blive mere rolig. Og dog søndag d. 21/12 havde han så svært med at komme af med noget, og det var en kamp for at få ham til ro. Vi havde fat i vagtlægen og han sagde, vi skulle prøve med microlax, en slags afføringsmiddel. Men der skete ikke noget. Jeg fik ham dog til ro og fik lidt mad i ham og så kom der noget ud og han faldet godt i søvn.

 

Dagen efter ringede jeg til vores læge som anbefalede movicol. Det fik vi fat i og så begyndte det ellers at gå godt. Han spiste meget mere og græd ikke når han skulle spise. Havde afføring ca. 2 gange om dagen, og jeg var mere rolig. Alt i alt gik det rigtig godt hele julen.

Lige ind til i mandags (5/1) her begyndte han igen til aften at græde ved måltidet. Vi tænkte, at han nok bare var mega træt, for han sover ikke særlig lange lure i løbet af dagen.

 

(En typisk dag kan se sådan ud: sover fra ca. 22-6.30 får lidt at spise, sover igen fra 7-10 får lidt at spise er urolig og vil ikke falde til ro igen. Jeg tilbyder lidt mad igen omkring kl 13, her spiser han ganske lidt og falder i søvn imens, vågner så op når han skal bøvse og har så svært ved at sove, når jeg putter ham i barnevognen. Han sover så ca. 14.30-15.00, hvor jeg er henne i børnehaven for at hente vores ældste søn. Inden vi er hjemme ca. 3 kvarter, er han vågen igen.

 

Han spiser lidt ca. kl. 16 er vågen og spiser igen ca. 17.30 og sover så fra 18.00 - 19/19.30.

Spiser lidt, får et bad og spiser så en god portion inden sengetid.)

 

Tirsdag var det så lidt oftere at han græd og onsdag var det helt gal igen. Det gør mig mega frustreret, for hvad kan der lige være galt. Han er ellers en meget glad dreng, mild og nem og rolig.

 

Lige nu står vi der, hvor vi tænker, at han skal undersøges, og det synes vores sundhedplejerske også, men her tænker jeg lidt, hvor meget skal vi putte ham igennem mht. undersøgelser, er det her set før, og skal vi bare lære at lytte til hvad han egentlig fortæller os og være ganske godt tilfreds med, at han bare ikke spiser særlig meget.

 

Det skal lige siges, at han minder utrolig meget om mig som barn. Så han kan være i stor risiko for at få allergi, da jeg har meget allergi.

 

Hvad har i af gode råd, og hvad synes i vi skal gøre???

 

Håber i kan hjælpe, så vi kan få lidt ro på i det lille hjem.

 

Mvh


/Zanne.

Læs svaret

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk