Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Trives han, som han skal? - 2 ½ måned


Hej.

 

Jeg er andengangs mor og har født (normal fødsel) en sund og rask baby den 5/12-18 på 4600 g og 54 cm. Han bliver ammet fuldt.

 

Den første uge havde han tabt 200 g og har taget det på igen ugen efter.

 

Da han er 2 uger gammel, bliver han forkølet og derefter smittet med RS virus af storebror. Han kan ikke trække vejret ordentlig så han kan ikke spise meget og tager derfor ikke meget på i vægt. Vi bliver henvist til børneafdelingen, og han får saltvands maske, og der bliver suget godt med snot ud.
 
Ugen efter kommer min sundhedsplejerske og han har taget 60 g på.
 
Han er en meget aktiv og glad baby og kunne vende fra mave til ryg siden han var 1 mdr. Han sover ikke særlig meget en halv time ad gangen men sover fint om aftenen efter kl. 18-19. Han har god øjenkontakt.

 

Han prutter rigtig meget i løbet af dagen, og de har grim lugt. Han har siden han var 3 uger gammel haft karrygult flydende afføring, som kommer hver 3.-4. dag. Han vil af den ene eller den anden årsag ikke tømme brystet, selvom jeg har masser af mælk. Hvilket har betydet 2 brystbetændelser lige siden han blev født.

 

Jeg har haft besøg af min sundhedsplejerske i dag, og han har siden den 1/2 taget ca. 400 g på - på næsten 3 uger og vejer nu 5,98 kg. Hun nævnte, at de fleste babyer som bliver født med så stor en vægt laver noget der hedder “catch down” for at komme i normalvægten.

 

Jeg er lidt bekymret for, om mit barn kan være sygt? Altså om der kan være noget i tarmene, som gør, at han ikke tager på pga. afføringens farve og konsistens? Får han ikke nok næring fra mælken? Eller hvad kan det hele skyldes? Er jeg en hønemor eller er der noget galt med mit barn?

 

Hilsner fra


/Esra.

Læs svaret

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk