Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Spiser sig mæt i natamningerne - 13 mdr.


Kære Else.


Min mand og jeg er godt og grundigt frustrerede og kede af det: vores snart 13 måneder gamle datter vil stadig ikke spise fast føde.

Vi introducerede skemad da hun blev 6 måneder. Der var ingen interesse. Hvis vi var heldige, kunne vi få et par mundfulde i hende. Det er nu 7 måneder siden, og der er næsten ikke sket noget siden. Vi har prøvet alt - alt slags mad, at lægge maden foran hende, at made hende, at amme lige før måltidet og at lade hende være sulten. Men intet har hjulpet.

 

Vi prøver at tage det roligt, ikke at give det for meget opmærksomhed, men det er rigtig svært, for det har vokset os over hovedet. Vores sundhedsplejerske sagde, at det nok skulle komme og at der helt sikkert ville ske noget, når hun startede i vuggestue. Hun startede i vuggestue d. 1. februar, men det har heller ikke hjulpet.

 

Vores frustration er nu større end nogensinde. For nogle uger siden tænkte vi, at vi måtte skære gevaldigt ned på amningerne, så hun for alvor kunne blive sulten. Jeg ammer nu klokken 19 inden hun skal puttes (far putter, så hun falder ikke i søvn ved brystet) og så 1 eller 2 gange om natten. Vores rytme ser nogenlunde således ud:

 
Kl. 19: ammes og puttes
Kl. 24: ammes måske, hvis hun er for svær at få videre i søvnen
Kl. 3: ammes
Kl. 7-8: Vores datter vågner, bliver tilbudt havregryn m. mælk. Hvis vi er heldige spiser hun 5-6 skefulde.
Kl. 9: afleveres i vuggestuen. Her kan de heller ikke få noget mad i hende, måske et par små bidder rugbrød eller bondebrød
Kl. 15.20: hentes fra vuggestuen
Kl. 16: tilbydes rugbrød. En enkelt bid eller to kommer ned.
Kl. 18: tilbydes aftensmad. Spiser måske 1-2 pastaskruer. Nogle gange intet.

Som du kan se, ammer jeg hende kun til natten og om natten. Det har resulteret i en enorm sulten baby, der alligevel ikke vil spise. Hun er også meget svær at få væske i, så derfor tisser hun stort set ikke om dagen. Hun er altså MEGET sulten, når hun kommer hjem fra vuggestuen og ikke har spist i 13 timer. Alligevel spiser hun minimalt.

 

Vi er bekymrede. Hun kan simpelthen gå fra klokken 3 om natten til klokken 19 uden stort set at spise, men vi kan mærke at hun er sulten, fordi hun er pylret. Hun trives heldigvis fint ellers. Hun vejer, hvad hun skal (dog har hun tabt sig, efter vi har skåret sådan ned på amningerne) og er glad og leger i vuggestuen. Hun kan næsten stå uden støtte og elsker at gå med gåvogn. Hun sover fint om natten. Hun har en del opvågninger, men er god til at falde i søvn igen selv eller ved hjælp af fars trøst.

Men hvad skal vi gøre? Vi har overvejet at tage en kold tyrker, hvor jeg tager væk hjemmefra i 4 dage. Men vi er simpelthen så bekymrede for, om hun overhovedet vil begynde at spise af den grund. Det undrer os sådan, at hun ikke vil spise, selvom hun er rigtig sulten.

 
Vi ser meget frem til at høre fra dig.

Kærlig hilsen


/En bekymret mor

Læs svaret

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk