Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Overgang fra bryst til ske-mad, søvn - 5 mdr.


Hejsa.

Jeg har en datter der bliver 5 mdr. om få dage. Jeg ammer hende.

 

Vi startede med grød for en uge siden, og det går fint, synes jeg. Hun spiser mere og mere for hver gang. Jeg har gjort det sådan, at når hun kommer op fra formiddagslur, får hun bryst. Så leger hun og efter ca. 1-1 1/2 time, får hun grød. Så passer det som regel med, at hun er klar til at komme ud til middagslur en halv time efter grøden.

 

Nogle gange har jeg givet hende bryst, inden hun bliver lagt ud. Skal jeg gøre det? Hun er måske kun vågen i 2 timer, inden hun skal sove middagslur. Og jeg synes, hun tilbydes meget mad på kort tid (først bryst, så grød og så bryst igen). Eller skal jeg give hende grød når hun vågner fra lur og tilbyde bryst lige efter grøden? Min sundhedsplejerske har anbefalet, at der går mindst 3 timer mellem hvert måltid, men så lang tid går der jo slet ikke i denne situation.


Hvor meget grød må hun spise nu? Er det stadig kun smagsprøver eller må hun spise til hun siger stop? I dag spiste hun hele portionen (1 1/2 spsk. pulvergrød og 1/2 dl vand), og det er første gang hun har spist det hele. Hvor meget kan maven holde til?
Hvornår må jeg tilbyde et ekstra måltid? Jeg tænker grønsagsmos til aften?


Hvor mange gange skal hun blive ved med at ammes om natten? Hun vågner typisk hver 2 1/2-3 time og får bryst. Er det for ofte? Eller skal hun begynde at kunne sove igennem med hensyn til hendes alder? Hvis ja, hvad har du af gode forslag?

Hun bliver lagt i seng mellem kl. 19.30 og 20. Hun får bryst inden og falder selv i søvn. Nogle gange er vi inde ved hende i løbet af aftenen og give sutten. Hun ligger i sin vugge i vores soveværelse. Så vågner hun måske mellem kl. 24 og 01 tiden og spiser. Det samme igen ved 3 tiden og nogle gange igen ved 5 tiden og så ved 7 tiden og så står vi op derefter. Skal jeg amme hende når jeg selv går i seng ved 22 tiden? Nogle gange grynter hun imellem, hun får bryst og så plejer jeg at give sutten og vende hende på siden, og det hjælper nogle gange, og hun sover videre.


Er det bedre at give grød til aftensmad i stedet for om dagen? I håb om, at hun måske vil sove længere. Eller skal jeg prøve vælling på flaske?

Det blev til en lang smøre, men er meget spændt på at høre fra dig.

 

På forhånd tak!

Venlig Hilsen

 


/Lykke.

Læs svaret

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk