Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Nedtrapning af amning - Pige 7 ½ måned


Hej!

 

Min datter er 7 1/2 mdr. og foretrækker bryst fremfor mad. Et par uger efter hun blev født havde jeg store problemer med amningen, da min datter ikke ville tage ordentlig fat. Det viste sig, at hendes kæber og nakke var låst - hun blev i den periode tilbudt en flaske om aftenen som aflastning.

 

Efter en del kiropraktor behandlinger kørte amningen rigtig fint, og det var ikke længere nødvendigt med flasken. Jeg har ammet min datter fuldt ud indtil 6 mdr. Vi begyndte med smagsprøver på maden 14 dage før de 6 mdr., men kun en meget lille portion grød, og kun når hun var oplagt til det, hvilket gik fint.

 

Efter hun passerede de 6 mdr. Begyndte vi med to gange mad om dagen. Problemet er nu, at min datter ikke er særlig interesseret i maden. Hun spiser meget lidt og vil hellere have bryst. Indtil vi begyndte på maden, så sov hun rigtig fint om natten og have kun behov for 1-2 amninger om natten.

 

Nu vågner hun op til 5 gange om natten og vil gerne have bryst. Vi prøver hverdag med fast rutine med maden, og lader hende spise det, hun har lyst til og tilbyder hende både grød/mos men også noget, der kan tygges mere. Hun får også selv lov til at være lidt med.
 
Grunden til jeg egentligt skriver er, at jeg er begyndt at længes efter at komme mere ud - uden baby, men det eneste jeg oplever, er at amningen øges mere og mere. Vi har også prøvet med en flaske, så far kan hjælpe mere til (hvilket han meget gerne vil), men den nægter hun.
 
Jeg har nydt hver en stund, jeg har ammet min datter, men jeg kan mærke, at jeg har et behov for ikke at amme så meget og have mulighed for at kunne komme ud en aften med veninderne. Min mor vil også rigtig gerne hjælpe med at passe hende, men det virker også helt umuligt lige pt., hvor hun gerne vil ammes så meget (8-10 amninger i døgnet). Hvordan får jeg trappet ned på amningen, så min datter stadig kan være glad og tryg.


/Rosemor.

Læs svaret

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk