Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Kan vi lære ham at sutte på sut? 3 måneder


Hej.

 

Jeg er på barsel med mit 3. barn, en dejlig dreng som i dag bliver 3 mdr.

 

Han er ammebarn med stort A og ELSKER bare at amme. Han vil ikke bruge sut, lige nu forsøger vi dog at lære ham det, da han 9 ud af 10 gange har behov for bryst i munden, når han skal sove.

Vores to ældre børn har begge brugt, sut og det har gået så fint, også med afvænning ved 3 års alderen.

Nu er vi desværre kommet ind i en dårlig rytme med han vil have mit bryst, når han skal sove. Han græder længe, og til sidst må jeg give op, og han får brystet, falder i søvn i mine arme, og så lægger jeg ham i barnevogn.

 

Når han så vågner, kan han jo ikke finde brystet, og ofte bliver det så kun til en kort lur.

Jeg starter altid med at putte ham i barnevognen med en stofble, tale roligt og sige, nu skal du sove. Han begynder lynhurtigt at være utilfreds og bliver meget hurtigt meget ulykkelig. Så må han op i armene og vugges, som oftest må han også have brystet for at falde helt til ro.

 

Om aftenen lægges han også i seng, når han viser træthedstegn, godnatsang, kys på panden og stofble, men her er han også begyndt kun at kunne finde ro med brystet, hvilket så gør han vågner flere gange om natten og søger det bryst uden at være sulten.

 

Han er en tung dreng, næste 8 kg, så derfor ret hårdt at vugge ham så meget.
Sommetider hvis det skal være nemt, vugges han i søvn i slyngevuggen og kan godt falde i søvn selv, dog rigtig ofte med en finger i munden. Jeg tolker alt dette til han har behov for noget at sutte på, når han skal falde i søvn.

 

Vi øver og øver med sut, lige nu med Natursutten, da jeg tænker, skjoldet er så stort så det dutter på hans næse, ligesom brystet. Vi øver ofte med far så det er en anden end mor med brystet, der tilbyder den.

 

Jeg håber, I har nogle gode råd til os, så min lille dreng kan lære selv at falde i søvn samt klare korte opvågninger og sove videre.

 

Mvh.


/Janni.

Læs svaret

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk