Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Kan jeg genoptage amningen - baby 3 uger


Hej,

Efter 9-10 dage med konstante smerter i bryst og brystvorten ved amning. Hvor egen sundhedsplejerske samt sygehuspersonalet alle mener, at han sutter rigtigt, bare meget kraftigt og med en lettere kort tunge, men intet der skulle genere ham eller jeg... Men trods det, har jeg stadig konstante smerter og sår, der ikke ville hele.


Jeg startede ud med at pumpe min mælk ud til vores lille søn. Men det var som om at uanset hvor meget han fik, var han urolig hele tiden og sov ikke særlig meget. Det var frustrerende. Vi startede derfor op med supplerende erstatning og det gav ham lidt mere ro, dog stadig ikke mere end 1/2-1 times søvn ad gangen.

 

Jeg nedsatte antallet af gange, jeg pumpende ud, og han fik fulde måltider af modermælkserstatning. Så blev han meget mere rolig, sover nu 3-4 timer om natten og har nogle vågne timer i løbet af dagen.

Nu pumper jeg kun ud hver anden dag, og nu er mine brystvorter endelig helet, den sidste betændelse er ved at være forsvundet, ved hjælp af penicillin. Min søn er nu 3 uger gammel. Og jeg begynder at mangle det nærvær ved amning, selvom jeg troede, det ville være nok at ligge hud til hud.

 

Kan man på nogen måder genoptage amningen efter han har fået flaske i knap 10 dage, i så fald hvordan får jeg ham til at sutte mere korrekt på brystet efter så lang tid fra? Og må jeg godt forsøge samtidig med at jeg får penicillin?

 

En frustreret førstegangsmor, som føler sig tabt i systemet

 

Med venlig hilsen.


/Natacha.

Læs svaret

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk