Besøg våres webshop
Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Kan jeg amme fuldt? Datter 4 mdr.


Kære sundhedsplejerske.

 

Jeg har en datter på snart 4 måneder. Hun er født en måned for tidligt. Hun blev lagt til mit bryst med det samme og har kunnet die fra dag 1. I den første uges tid fik hun mme på en kop efter hvert måltid for at sikre at hun tog ordentligt på, men vi stoppede da hun var over fødselsvægten igen og vi nød begge amningen meget i starten.

 

Da hun fyldte seks uger begyndte vi på jerntilskud efter sundhedsplejerskens anvisning pga hendes tidlige fødsel. Da fik vi problemer med forstoppelse og begyndte at give Movicol. For at få det i hende, blandede vi det med lidt udmalket modermælk og gav det i en flaske om aftenen.

 

Fra hun var seks uger har hun været meget ulykkelig og vi gav maveknebet det meste af skylden. Her begyndte vi at give hende sut ofte, fordi den trøstede hende meget. Ofte opstod hendes gråd under måltiderne, hvor hun slippede brystet og skreg. I løbet af de sidste 3-4 uger er hun begyndt at få det bedre og blive gladere. Men hendes frustration omkring måltiderne er fortsat og for et par uger siden begyndte vi at bemærke at hun var ulykkelig efter at have tømt brysterne. Da begyndte vi at tilbyde hende mme på flaske når hun ikke virkede mæt, hvilket gjorde hende rolig og tilfreds efter måltiderne igen.

 

De sidste fem-seks dage har hun helt nægtet at tage mit bryst. Hun spiser fra flaske i stedet. Vi har købt en flaske af mærket Medela, hvor hun skal skabe vakuum for at situationen minder om den ved brystet. Jeg malker ud næsten hver gang hun spiser og kan ca producere 400-500 ml om dagen, som hun får på flaske, resten (ca 300-400 ml) får hun som mme.

 

Jeg er kommet til et punkt, hvor både min mand og sundhedsplejerske har foreslået mig at stoppe amningen (dvs mine forsøg på at amme) da det tager meget af min tid og tærer på mine kræfter). Jeg har meget svært ved af omstille mig til at gå over til ren erstatning da jeg jo har mælk i brysterne til hende, og tænker det er det sundeste for hende at få. Jeg har forsøgt med starte forfra metoden, og det lykkedes at få hende til at kravle op og tage brystet, men hun faldt i søvn stort set så snart hun fik brystvorten i munden.

 

Jeg har købt en næsespray med oxytocin og bruger også pumpe til at sætte gang i nedløbet inden jeg lægger hende til, men hun er stadig for utålmodig til at spise. Jeg har købt ammebrik for at mit bryst minder mere om sutteflasken, det har hjulpet hende til at tage fat, men hun bliver stadig ked af det og springer fra efter kort tid (3-12 sut).

 

Tror I det er muligt for mig at genoptage amningen, eller tror I løbet er kørt? Hvis jeg vælger at stoppe, vil det så være en ide at malke ud fx to gange i døgnet for at i det mindste lidt af hendes ernæring består af min mælk?

 

Mvh, en frustreret mor


/En frustreret mor

Læs svaret

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2018. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk