Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Hvordan stoppes amning om natten? barm 1 år


Hej Else.

 

Jeg har et spørgsmål til dig vedr. min datter som fyldte 1 år i onsdags. Jeg ammer hende og kan godt lide det, men jeg trænger til at få noget mere søvn og kunne derfor godt tænke mig at stoppe natamningen.
 
Lidt om os:
Hun er en kvik og livlig pige, kravler og står og har en masse humor. Hun er meget social og dagene med hende er nemme både hvad angår søvn og samvær. Hun sover 2 lurer på 45-1,5 time ad gangen. Hun er ikke en stor spiser og har aldrig været det. Jeg går på nuværende tidspunkt på arbejde og hendes far er på

barsel med hende.

 

Om aftenen får hun bad, ofte grød, amning og så bliver hun puttet. I lange perioder er putningen gået meget nemt i egen seng, lige pt er hun inde i en periode hvor hun har svært ved at falde i søvn selv oven på ferie. Men som udgangspunkt falder hun ok nemt i søvn, men hun vågner så ofte 2-3 gange mellem kl. 19-23.

Når vi selv er gået i seng tager jeg hende med i min seng når vi vågner. Og så ammer jeg hende. Hun sover i løbet af 10 sek. Hun får lov at amme hver gang hun vågner i løbet af natten, primært fordi jeg ikke orker alternativet, en sut eller en hånd på maven virker sjældent, så jeg ville skulle vugge hende hvis ikke hun får brystet.

 

Men nu tænker jeg, det snart skal være slut, og vi har da også forsøgt nogle gange, problemet er bare at hun bliver SÅ ked af det der ved 23-24 tiden, hvis man ikke giver hende mælk eller vugger hende.

 

Jeg kan godt få hende videre i søvnen ved at vugge hende, men hun vågner efter 30 sekunder, når jeg har lagt hende, og så kan man starte forfra. Derfor har vi givet op, de gange vi har forsøgt. Derfor har jeg brug for råd til hvordan vi kvitter natamningen og måske nogle bud på, hvorfor hun vågner så meget - jeg har fået tjekket hendes øre og der er ikke noget. Tænder er heller ikke umiddelbart i frembrud lige nu.

 

 

Jeg håber du kan hjælpe.

 

Venlig hilsen


/Amalie.

Læs svaret

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk