Besøg våres webshop
Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Hun tager ikke nok på - 11 uger


Kære Sundhedsplejerske

Jeg skriver fordi vi nu i længere tid (siden min pige var 5 uger, og hun er nu knap 11), haft svært ved at få hende til at falde til ro, og haft svært ved at få hende til at spise ret meget.

 

Desværre holder hun heller ikke sin vækstkurve, og har kun taget 200 gr på de sidste tre-fire uge.
Jeg er blevet rådet til at give hende længere pauser mellem amninger, min 2 timer, og at malke ud for at øge mælkeproduktionen. Min sundhedsplejerske mente, at hun måske havde vænnet sig til at "sjatspise", og foreslog derfor længere pauser, for at hun kan blive rigtigt sulten.

 

Hun spiser ca. ti minutter, hvorefter hun afviser brystet tydeligt, og kun hvis hun er rigtigt træt, falder hun til i søvn ved brystet.

 

Almindeligvis er hun helt klar til leg efter at have spist ved brystet. Så leger vi en times tid, og så bliver hun pylret. Så jeg forsøger at lægge hende til ro. Hun kan ikke falde i søvn "af sig selv" - det forventer jeg skam heller ikke - men ofte skal der meget kraftig vugning til, at hun overgiver sig. Ofte vil hun efter et par minutters gråd begynde at sutte kraftigt på sine hænder, hvorefter jeg så kan lægge hende til brystet, og her kan hun så falde i søvn. Men først efter "kampen" med vugning og dyne.

 
Om natten sover hun i sengen med os, og jeg ammer hende med to timers mellemrum, hvorefter hun så sover videre helt fint.

 

Hun sover ofte sådan her om dagen:
Op om morgenen kl 6-7, derefter en lur igen kl 9-10, derefter lur igen kl 11-12/13, derefter lur igen kl 14-15/16, og så aften uro med endnu sværere putning.

Jeg bekymrer mig lidt, fordi hun ikke lader til at melde sig til brystet særligt ofte, og fordi hun har så meget uro i kroppen, at hun har svært ved at falde til ro. Hun sover sjældent mere end en time om dagen uden at skulle hjælpes videre i søvn.

 

Grundet den dårlige vækstkurve har jeg og sundhedsplejersken antaget, at hun måske er sulten og derfor urolig, men så forstår jeg bare ikke, hvorfor hun ikke spiser mere. Vi har ikke haft nogen problemer med amning, andet end jeg tit må tænde hårtørreren, for at få hende rolig nok til at spise.

Hvad handler den uro mon om?

Jeg går bare og spekulerer og spekulerer. Måske kan I hjælpe?

Det ville i hvert fald være dejligt at høre om I tænker, at dette er ganske almindelig babyadfærd.

 

Tusind tak for jeres tid.


/Nanna.

Læs svaret

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2018. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk