Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Hun er ikke meget for at spise - 3 månder


Hej.

 

Jeg fik her den 18. August en fantastisk datter. Hun var 52 cm. og vejede 3705. Så en dejlig sund pige. Jeg havde et kæmpe ønske om at amme hende og det gik fantastisk i starten. Mælken løb til i løbet af det første døgn og hun nåede aldrig at tabe sig, men havde taget dejligt på den først uge da vi så fik besøg af vores sundhedsplejeske . Det gik også godt uge to, hvor hun nu vejede 4120 og var vokset en cm. pr. uge.

 

Men så stoppede den skønne udvikling. Hun begyndte ikke at ville spise. Det var som om det ikke havde interesse for hende, hun meldte sig ikke, og når hun var utilfreds hjalp det ikke at lægge hende til. Det var en kamp at få hende til brystet, uanset om det var efter en lur, når hun var vågen, eller det var dag eller nat. Dette kunne vi så også se på vægten i uge tre, hvor hun vejede 4160, altså kun havde taget 40 g. på.

Så aftalte vi med vores sundhedsplejeske, at hun skulle komme en gang om ugen, for lige at holde øje med det. Uge 4 sagde den 4180, uge 5 4260. Så blev vi enige om, at jeg skulle mælke ud og tilbyde hende det i flaske efter hun havde ammet hos mig, for at vi var sikre på hun blev mæt.

 

Jeg havde rigeligt med mælk til både at amme hende og stadig malke 150-180 ml. ud 3 gange i døgnet. Det jeg malkede ud blev så fordelt ud og tilbudt hende efter hvert måltid hun havde 'spist' hos mig. - Men hun ville hverken spise nok hos mig eller fra flasken bagefter.

 

I uge 6 blev hun vejet til 4290 hos lægen, og han blev meget bekymret og bad mig overveje at skifte til MME. Det var sindssygt svært for mig, da jeg jo følte jeg havde masser af mælk at tilbyde hende. Men min sundhedsplejeske gav lægen ret i bekymringen og mente, at det nok var noget tynd mælk jeg så havde.

Så vi begyndte at give hende den økologiske MME fra Arla, plus denne grønne syrnet fra Semper til to måltider - for at forebygge forstoppelse. Vi kunne nu måle hvor meget hun spiste og det var omkring 500 ml. om dagen fordelt på 8-9 måltider.

 

Uge 7 blev hun vejet til 4370, så det var jo en kæmpe lettelse for os, at der endelig skete noget. Så jeg måtte sætte mine egen behov for at amme hende til side for at sikre mig en datter, der nu kunne stige i vægt. Det var hårdt som bare fanden, men det var nu sån' det måtte være.

 

Det skal lige siges at vores datter altid har virket vågen, glad og tilfreds. Græd ikke meget, hvis overhovedet i løbet af dagen. Og hun har altid været god til at sove om natten, dog ikke så meget om dagen.

 

Vi fortsatte med MME og hun spiste stadig omkring 500-600 ml. om dagen, det vat dog fortsat en lille kamp at få hende til at spise. Hun melder sig kun efter hun har sovet, men spiser aldrig mere end max. 100 ml. og det er uanset om det er en lur på en time eller hende natte-lure på 6 timer.

 

Vi snakkede med sundhedsplejesken om at vække hende, når hun sov længere end de tre timer, men det blev vi frarådet. Vægten steg således i uge 8 til 4515, uge 9 til 4720, uge 10 til 4905.

 

Hun havde 5-6 våde bleer om dagen og en lorte ble om dagen. Nu hvor hun får MME er hendes afføring lidt tykkere, end da hun blev ammet, men det skulle være meget normalt.

 

Så vi syntes egentlig det var begyndte at gå godt. Hun tog lidt på og spiste (selvom vi godt ved, det ikke var i de mængder, man anbefaler), men hun virkede glad og vågen og tilfreds.

 

Nu er historien dog bare en anden. Hun er der de sidste to uger begyndt at være små-utilfreds hele tiden. Hun vil ikke rigtig sove (om dagen), men er meget sløv og pirrelig når hun er vågen. Hun sover stadig fint om natten, fra ca. 21 til. 06 kun afbrudt af en flaske klokken 03 (det har været rutinen siden hun var bare en mdr.) Her spiser hun omkring 100-110 ml.

 

Men sidste weekend oplevede vi, at hun slet ikke ville spise, altså 50-70 på en dag max. Det stod på fra fredag til lørdag aften, hvor vi så kørte til vagtlægen.

Han kiggede på hende og sagde hun var sund og rask & at børn godt kunne have dage de ikke ville spise. Så vi kørte hjem igen. Denne weekend havde vi ingen tunge bleer eller lortebleer.

 

Hun begyndte at spise igen natten til mandag hvor hun spiste 160 ml. på et måltid. Nu er der bare gået lidt over en uge mere og vi har dage hvor hun stadig ikke vil spise mere end 200-400 ml. fordelt på 7-9 måltider.

 

Vi har søgt hjælp mange steder, for vi er virkelig bekymret. Vi har været hos en fysioterapeut, en kiropraktor, en zoneterapeut. Alle mener hun er en sund pige, der intet fejler. Vi har fået vores egen læge til at kigge på hende en extra gang, og han mente vare vi skulle være opmærksomme på at hun skulle bøvse ofte, da luft i maven kunne 'mætte'.

 

Vi har prøvet at skifte til andre typer flasker, prøvet andre mærket af MME og prøvet forskellige temperature, men intet gør en forskel. Vi husker at bøvse med hende uanset hvor lille et måltid hun spiser og at tilbyde hende flaske igen og ofte (hele tiden) men intet ladet til at virke.

 

Lige nu står vi bare tilbage med en følelse af at vi ikke kender vores datter. Hun er ikke den glad, vågne pige vi havde for bare tre uger siden. Vi kæmper med at få hende til at spise bare en lille smule. Men vi ved ikke, hvad vi skal gøre for at hjælpe hende.

 

Vores læge mener vi skal se tiden an og krydse fingre for at der sker en udvikling når kun kan begynde på vælling og grød.

 

Jeg er bare personligt pisse bange (undskyld mit sprog) for at hun heller ikke vil spise der, lige som der ikke skete det helt store ved at vi begyndte på flaske.

 

Jeg ved ikke om jeg bare skal stoppe mine bekymringer, for som min læge siger "så er der bare børn der ikke gider spise", eller om jeg skal presse på med at der.

 


/RB.

Læs svaret

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk