Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Hun bider, hvad gør jeg? - 8 mdr.


Hej.

 

Jeg skriver til dig, fordi jeg har en datter på 8 mdr., som har fået en tand i undermunden for nogle uger siden. Den har hidtil ikke været noget problem, men for et par dage siden oplevede jeg at hun bed når jeg ammede hende. Dette har hun gjort adskillelige gange siden også i søvne. Det har resulteret i, at jeg har fået meget røde og ekstremt ømme brystvorter. I går var mit højre bryst så medtaget, at jeg ikke kunne amme hende fra den side.
 
Efter at have drøftet det med min egen mor, kom tvivlen, om det mon kunne skyldes svamp. Min datter fik for en 10 dages tid siden, konstateret halsbetændelse, som hun stadig får penicillin for, som hun ifølge apoteket godt kunne få svamp af. Jeg har tjekket hende i munden, og den ser ganske normal ud, som altid.

 

Vi har tidligere forsøgt at give flaske, mange gange, men uden held. Hun vil ikke. Til nød, kan hun tage et par små, ukoncentrerede tåre, hvis der er vand i flasken. Hun vil hellere ikke bruge sut. Hun drikker fint sin mm af kop, til alle måltider, på nær om morgenen, da vandet lige skal afkøle (derfor hun får vand til sin morgenmad).
 
I løbet af dagen søger hun ikke brystet, og faktisk heller ikke om aftenen, men hun vil, stort set altid, gerne have brystet, hvis jeg tilbyder det.

 

Om aftenen bliver hun meget søgende, men kun hvis jeg finder ammepuden frem (er i tvivl om hun overhovedet ville begynde at søge, hvis jeg ikke fandt den frem).

 

Hun har, som sagt, lige været syg med halsbetændelse, og havde derfor ikke den store appetit. Vagtlægen anbefalede derfor at amme en masse, da hun gerne ville spise dette. Som er det er nu, og det var kort inden hun blev syg, bliver hun ammet om aftenen (falder i søvn ved brystet), sommetider ved midnatstid og igen ved en 4.30-5.00 og sommetider igen ved en 6.00 tiden (ikke særlig tit).

 

Mit spørgsmål lyder dog på, hvad skal vi gøre mht. indtaget af mm?

 

Vi har overvejet tudekop, da hun nægter flaske?!

 

Jeg frygter, at hvis der kun kommer flaske, at hun bare dropper at spise til aftenen/natten og at hun dermed ikke får nok mælk.

 

Hun bider under hele amningen, ikke kun ved opstart og slut.

 

Havde inden hun begyndte at bide, overvejet at stoppe amningen, men synes ikke at der var nogen grund til at have en kæmpe kamp med at lære hende flasken, for at hun alligevel skulle vænnes af med den om få måneder.

 

Håber du kan hjælpe mig!


/Lunas mor.

Læs svaret

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk