Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Får hun nok ammemælk? pige 3 måneder"Spørg os" svarer:

Kære Christina.

Tak for dine spørgsmål om amningen af din datter.

 

Det er helt almindeligt at mælkeproduktionen ændrer sig. Du kan roligt lade din datter styre, fx om hun drikker fra begge bryster, og at hun sutter den mælk i sig, der er.

 

Det kan måske være godt for dig at vide, at der produceres mest mælk lige efter hun har drukket og i de første 1½ time derefter. Det betyder, at når hun har drukket rigtig meget, så øges mælkeproduktionen simpelthen mest.

Ro og hvile til dig er også rigtig godt. Det fremmer også mælkeproduktionen. Derimod tvivler jeg stærkt på virkningen af både hvidtøl og ammete.

Jeg ved ikke, om du ammer om natten. Hvis du gør det, så er natteamning også godt for mælkeproduktionen. Om natten, når du sover, så produceres hormonet prolaktin, og det er også med til at forøge mælkeproduktionen. Hvis du ammer om natten så stimuleres dette yderligere.

 
I øvrigt vil din datters vækst aftage i den nærmeste tid, og det betyder, at hendes behov for stigende mælkemængde ikke længere vil vokse så meget.

Du skriver, at din datter er glad og aktiv og har 6+ våde bleer i døgnet.

Så ja, jeg tænker faktisk, at du er bekymret uden grund.

Jeg håber, at de få pointer du har fået her, de beroliger dig. Jeg ønsker dig held og lykke med dit ammeforløb, som lyder til at være rigtig dejligt i øvrigt.

De bedste hilsner


Else Guldager
Sundhedsplejerske ph.d.


Til spørgsmål »
Tilbage til oversigten »

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk