Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Får han tilpas MME?


Hej Else,

 

Jeg har et spørgsmål angående flaske. Vores søn på lidt over 5 måneder får nu primært flaske, og ammes ved siden af, når han vil og kan koncentrere sig. Om natten ammer jeg ham udelukkende, typisk 1-2 gange i løbet af en nat.


 

Han er et vaskeægte gylpebarn, og havde de første måneder af sit liv svært ved at tage nok på, da en stor del af hans indtag kom retur som gylp. Vi har derfor været tilknyttet Hvidovre Hospitals børneafdeling, hvor vi har været udredt for diverse årsager til gylperiet, samt er tilknyttet en diætist.

 

I starten var vores søn påvirket og blev ked af det, når han gylpede, og fik derfor "diagnosen" reflux.
Heldigvis er vores søn ikke længere påvirket af gylperiet, og tager også fint på nu, så det er dejligt.
Jeg er dog i tvivl om mængden af mad, han indtager. Vi er så småt startet op på skemad, primært mos, hvilket han får et måltid af om dagen. Der ryger dog endnu ikke så store mængder ind.

 

Herudover får han ca. 5 flasker á 240 ml mme om dagen, hvoraf han næsten altid drikker det hele. Mælken fortykker vi med Nutilis el.l. for at mindske gylperiet, men der kommer alligevel altid en del retur. Jeg ved at man plejer at sige, at der altid skal være noget tilbage i flasken, når baby er færdig med at spise, så baby lærer at man skal stoppe med at spise når man er mæt, men jeg synes at 240 ml er en stor mængde at fortære på én gang for en lille bebs på omkring 7 kg. Ikke desto mindre spiser han op næsten hver gang og er derefter altid lidt ked af det, indtil det går op for ham, at han måske egentlig er mæt og så slapper af.

 

Mit spørgsmål er hvordan jeg skal forholde mig til mængden af mme og antallet af flasker om dagen. Er det muligt at vores baby overspiser - evt. fordi han har haft en svær start med gylp og lav vægtøgning? Skal jeg lave en større portion mme, så han levner lidt i flasken, eller skal jeg give mindre portioner fordelt over flere flasker om dagen?

 

Hvad med skemad? Kan det være, at han har behov for mere fast føde end han får pt? Det skal siges at vores søn generelt er en glad og livlig dreng, som kan alt det, han skal kunne på nuværende alderstrin.

 

 

På forhånd tak for din hjælp.


/Anna.

Læs svaret

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk