Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Er det et "skjult" stramt tungebånd? -7 uger.


Hej.

 

Min pige var temmelig stor ved fødslen. Hun tabte sig for meget de første døgn og blev gul. På sygehuset mente man, at hun havde skjult stramt tungebånd.

 

Jeg malkede min mælk ud og gav hende den på flaske i omkring 10 dage. Jeg sov næsten ikke til sidst, da det tager tid at udmalke og rengøre tingene, og naturligvis skulle jeg også tage mig af min pige.

Herefter syntes min sundhedsplejerske, at jeg skulle prøve at amme hende, da hun mente, min pige havde fint sug. Jeg begyndte at amme med stor glæde. Jeg har ammet mine andre børn. Men jeg oplevede, at min pige sov kortere og kortere lure. Hun tog på i vægt over 200 gram i ugen, men hun fulgte ikke sin egen kurve. Ganske kort efter overgangen til amning, fik jeg brystbetændelse, selv om jeg højst havde ammet minimalt mere ud, end min pige havde spist af flasken.

 

Efter et par uger prøvede jeg at give min datter lidt erstatning efter amningen, og jeg oplevede, at hun sov længere tid. Jeg fik så allerede efter et par uger igen brystbetændelse, nu havde jeg fornemmelse af, at der ikke var meget mælk tilbage. Jeg malkede ud nogle gange, og her kunne jeg godt se, at der ikke var meget mælk at hente.

 

Jeg tænker, at der er tale om tungeproblemer. Jeg har været ved hals- næse ørelæge, som ikke umiddelbart kunne se noget. Jeg ville sådan ønske, at jeg havde fortsat med at malke al mælken ud til min pige, for så kunne hun jo da i det mindste have fået min mælk.

 

Jeg ville gerne have ammet for nærheden, hyggen og fordi jeg så altid ville have haft mad med til hende, og fordi det skulle være godt for det ene og andet, ikke mindst hjernens udvikling. Nærheden og hyggen kan jeg jo heldigvis give min pige på anden vis. Men bestanddelene af modermælken kan jeg jo ikke give hende. Men jeg kan mætte hende med erstatning. Og det er meget vigtigt for mig.

 

Det ene bryst giver lidt mere mælk end det andet, som ved udmalkning kun giver 50 ml, når det er fuldt.

Kan det på nogen måde lade sig gøre at stimulere med malkemaskine, så jeg får øget mælkeproduktionen til min piges behov, eller er det utopisk?

 

Jeg tænker, at min datter muligvis vælger brystet helt fra, efterhånden som dagene går med suppleringen i sutteflaske. Det er lidt hårdt at skulle acceptere, og samtidig tænker jeg også, om de tungeproblemer, der måtte være - stramt skjult tungebånd - kan give hende problemer med at tale.

 

Har I hørt om stramt skjult tungebånd, og hvis I har, hvilke problemer kan det så give hende senere hen?

Tænker I det er realistisk at øge mælkeproduktionen med malkemaskine til min piges behov? Hun er nu ved at være 7 uger.

 

Venlige hilsner fra


/Lsk.

Læs svaret

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk