Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Delvist ammestop? Dreng 1 år"Spørg os" svarer:

Kære Pernille.
 

Mange tak for dine tanker og spørgsmål i forbindelse med dit ammestop.

 

Når jeg læser din beskrivelse, så tænker jeg, at din søn er 1 år og parat til at slutte. Beskrivelserne af jeres aftenputning med al den tummel, som kombinationen amning og at skulle falde i søvn giver, det viser at han er vokset ud af at blive puttet på den måde. Heldigvis er I forældre rigtig gode til at lade en ny vane afløse den gamle og udtjente. Og jeg føler mig overbevist om, at I vil finde ro i den nye model, hvor far putter, i et stykke tid.  Det handler om dig.

 

Du har tydeligvis ambivalente følelser. Jeg tænker, at du og din søn har haft en ammetid, som har været dejlig for jer begge to. Og at det er svært for dig at sige farvel til den. Du bliver ked af, at de dejlige stunder, de er ovre. Følelser kan man ofte ikke styre, så du må tage dine følelser af ked-af-det på dig og komme igennem dem. Det er måske noget, du kan dele med din mand, og finde trøst og ny energi hos ham?

 

I et forældreskab er der mange udviklingsfaser hos ens børn, man skal sige farvel til. Og nogle af dem er også sorgfyldte, fordi det betyder også at forlade nogle oplevelser, måske nærhed, samhørighed og følelser, som har været dejlige og glædesfyldte. Det er imidlertid vigtigt for barnet, at det får lov til at prøve kræfter med nye ting og dermed også nye muligheder for at opleve, lære og udvikle sig til et selvstændigt menneske, hvor far og mor får andre roller og betydninger.

 

Som du fremhæver, handler dine spørgsmål om dig. Især hvilken betydning det har for dig og selvfølgelig også for din søn, hvis du vælger at stoppe delvist med amningen, for din egen skyld. I den sag er der ikke en rigtig eller en forkert måde at håndtere det at stoppe amningen på. Og ja, det kan være, at du kommer til at forvirre din søn, og at det vil gøre mere skade end gavn. Og ja, det kan være, at du har set nogle mødre vælge en delvis måde, og det har virket for dem. Men det er jo ikke sikkert, at det er sådan for dig.

 

Spørgsmålet er, hvordan det vil være for dig, din søn og også din mand. Trækker du pinen ud for dig selv ved ikke at vælge amningen helt fra?

 

En faglig oplysning, som du lige må have med, når du skal beslutte dig. Du spørger: ”Om der er noget i vejen for at give ham en tår en gang i mellem, mens der stadig er mælk?” Brysterne er sådan indrettet, at der produceres mælk i dem, når han drikker fra dem. Så du vedligeholder din mælkeproduktion ved at fortsætte – også selv om det er af og til.

 

Jeg håber, at overvejelserne her kan give dig og din mand muligheder for eftertanker, som kan danne baggrund for, hvordan du og I håndterer amningen og det eventuelle ammestop.

 

Held og lykke med det og rigtig glædelig jul.

 

De bedste hilsner

 

Else Guldager
Sundhedsplejerske ph.d.


Til spørgsmål »
Tilbage til oversigten »

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk