Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Bryder sig ikke om at blive ammet - 4 1/2 måned


Hej.

 

Så måtte jeg ty til sundhedsplejersken.dk da jeg desværre ikke har den bedste kemi med min tildelte sundhedsplejerske. Jeg føler mig derfor ikke tryg ved at spørge hende til råds.

 

Sagen er den, at min kæreste og jeg i juni blev forældre til den skønneste lille pige, som er 4 1/2 måned nu. Hun blev født ved kejsersnit 2 uger før termin og havde en vægt på 3790 gram. I den første måned tabte hun sig en hel del og vi endte med at komme til kontrol på børneafdelingen. Her sagde de dog at hun var sund og rask og "bare" var en langsom starter. Vi begyndte på et tidspunkt alligevel at supplere med MME, men da jeg har nok mælk til hende, har vi vænnet hende fra flasken igen.

 

I perioden hvor hun tabte sig var amningen meget frustrerende for mig, da jeg konstant var bange for, om jeg gav hende nok. Samtidig forstærkede min sundhedsplejerske desværre denne usikkerhed, og derfor sidder jeg stadig her og er konstant bange for om hun får nok at spise.

 

De første måneder var der ingen problemer med at amme hende. Hun kunne ligge længe og spise og hygge sig ved brystet, men jeg skal love for, at det har ændret sig.

 

Den sidste måned (hvis ikke mere) har amningen været en kæmpe kamp, og jeg står pt. i en situation hvor hun bare ikke vil spise særlig tit. Hun afviser som oftest brystet enten ved at skrige og vride sig eller ved bare og ligge og smile/grine til mig. Har et mål om, at jeg max vil lade 4 timer gå mellem amningerne, men den er hun ikke med på. Hun kan selv efter 5 og nogle gange 6 timer skrige og vride sig ved brystet og vil ikke tage brystet i munden. Når hun så endelig spiser, så er det ikke særlig længe - nogle gange kun 5 minutter.

 

Hun får tilbudt brystet MEGET tit i løbet af dagen, men som oftest bliver det kun til 3 sut eller ingenting. Det er dog også vanskeligt at vurdere, hvornår hun er sulten. For hun melder dig faktisk ikke undtagen om natten. Så jeg må hele tiden prøve mig frem til om hun er sulten eller ej.

 

Om natten er det en hel anden sag. Her kører amningen problemfrit og hun spiser mellem 10-20 min. Et par gange om natten og en enkelt gang inden midnat.

 

Det virker til at mit mælk hverken løber for hurtigt eller for langsomt, så tænker ikke at dette er problemet for hende.

 

Det skal nævnes, at vi for 14 dage siden startede på grød, grøntsagsmos og frugtmos. Hun får frugtmos om formiddagen og enten grød eller grøntsager til aften.

 

Hun er generelt en rigtig glad pige som sjældent græder, hun er aktiv og opmærksom og har masser af våde bleer. Af udseende ser hun ikke ud til at mangle noget, hun ser meget harmonisk ud i højde og drøjde.

 

Jeg har nu fra starten kæmpet med amningen og er klar på at fortsætte. Jeg er derimod ikke klar på at give hende flaske, og ser ikke dette som en løsning, da jeg gerne vil amme 100 % indtil hun er mindst 6 mdr. Jeg vil dog ønske at det ikke var sådan en kamp, men derimod en hyggestund.

 

Derfor er mit spørgsmål til dig; hvordan får jeg amningen til at køre mere problemfrit, så hun ikke kæmper imod og der ikke går SÅ lang tid mellem amningerne?


/MDL

Læs svaret

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk