Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Leger numseleg i børnehaven - 4 år


Hej


Vi har en dreng, der lige er blevet 4 år. Han er en glad børnehave-dreng og helt almindeligt  velfungerende.

 

For et år siden blev han storebror.

 

En af dagene havde jeg dog en lang snak med en af børnehavepædagogerne om,at han er meget optaget af at lege "numseleg" og vise tisseren. Over en tid havde de observeret, og også grebet ind, og mener at det er ham der fører an med "doktor-legen" osv.

 

De har flere gange haft en snak med ham (og de andre involverede børn) om det og jeg har som sådan fuld tillid til at de holder øje og håndterer situationerne korrekt. Alligevel fortsætter han og synes åbenbart at det er meget interessant.


 

Mit spørgsmål er blot hvordan vi kan komme ind på det derhjemme og forklare ham så det bliver forstået at man undersøger ikke andres numse osv. ?


 

Vi har et helt normalt og forholdsvis afslappet forhold til nøgenhed hjemme, men jeg kan simpelthen ikke se hvorfra han skulle blive SÅ optaget af numselege! Og jeg er lidt ked af at han er den der lokker og starter legen i børnehaven.

 

Jeg regner med - og håber, at det bare er en periode men da det er noget han går meget op i er vi også meget optaget af hvorfor og hvad han går og tænker på.

Er det bare noget drenge/børn gør i den alder eller hvad kan man forvente? - også fremover i udviklingen.? Der er jo også andre ting i det som ren og skær opdragelse - at respektere et forbud og andre børns grænser samt fantasi & leg.

 

Jeg ser frem til at høre fra dig.

Hilsner


/Spilopmor

Læs svaret

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk