Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Usikkerhed på graviditet - Hvor langt henne, medicin"Spørg os" svarer:

Kære Louise.

 

Tillykke med graviditeten, som du har konstateret med to positive graviditetstests.

 

Du har feber, du føler dig slap, og du har tvivlsspørgsmål om hvor langt, du er henne i graviditeten, om den medicin, du tager, er ok. Du er samtidig bange for at kontakte din nuværende læge, som du gerne vil skifte ud, fordi du ikke kan med vedkommende. Du tænker også, de vil begynde med at sige, at du ikke skal have det barn.

 

Jeg kan godt forstå, du føler dig usikker. Det er en ny situation for dig, og du har mange spørgsmål lige nu. Du har også haft feber og du føler dig slap, og du har spørgsmål til den medicin, du tager. Samlet set synes jeg, at du skal opsøge den læge, du har nu. For du har behov for en lægelig vurdering meget snart. Og det barn, du venter, har du også et vigtigt ansvar for.

 

Feber til 37,4 er ikke alvorligt som sådan. Derimod er det nødvendigt, at du får viden om, hvor langt du er henne i graviditeten, så du kan blive henvist til et fødested, som også vil følge med i, hvordan graviditeten udvikler sig. Den medicin, du tager, er det meget vigtigt, at du drøfter med en læge, der kan vurdere din situation og netop den medicin, du får, sammen med dig. For generelt set fraråder man gravide al slags medicin – bort set fra vitamintilskud beregnet til gravide. Det er af hensyn til barnets udvikling. Et foster er jo meget sårbart overfor påvirkninger blandt andet fra medicin, som moren tager.

 

Jeg forstår, at du er bange for at lægen vil blande sig i, om du skal have barn. Jeg kender ikke din situation. Men lægen kan muligvis se, at du har nogle udfordringer, som kan gøre det svært at skulle være mor. Hvis det er sådan, synes jeg, det er det vigtigste, du kan gøre, er at opsøge lægen, som kan vurdere din graviditet sammen med dig og sørge for, at du får den bedst mulige behandling.

 

Jeg kan forstå på dine spørgsmål, at det er svært for dig at skulle kontakte din læge. Men at skifte læge, tager kostbar tid i en situation, hvor du har behov for en læge, der vurderer dit helbred og din graviditet.

 

Hvis du tænker, at det gør du bare ikke – så vil jeg foreslå dig – at du henvender dig til mødrehjælpen. De yder personlig rådgivning, og det har du brug for. Du finder mødrehjælpen her:

 

Jeg ønsker alt det bedste for dig.

 

Med venlig hilsen

 

Else Guldager
Sundhedsplejerske ph.d.


Til spørgsmål »
Tilbage til oversigten »

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk