Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Kejsersnit for 3. gang?


Hej Rie

 

Jeg kan se du tidligere har svaret på spørgsmål om risiko for arbristning ved vaginal fødsel efter kejsersnit.

 

Du henviser blandt andet til en undersøgelse med et repræsentativt antal deltagere (ca 1500) personer - som viste, at risikoen var faldende jo længere tid, der gik mellem kejsersnittene - ex. 0-12 mdr, 12-24 mdr eller derover.

 

Jeg har fået to kejsersnit - et pga hjertelyden forsvandt på baby og et 15 mdr efter - hvor jeg forsøgte at føde selv men efter presseveer blev der lavet AKS - baby var desværre stjernekigger.

 

Nu skal jeg have barn nummer tre og bliver på det kraftigste rådet til kejsersnit igen af fødselslæge, argumentationen er primært baseret på ''at risiko for bristning er større efter to kejsersnit'' samt ''at arvævet (fra kejsersnit nr. 1) var meget tyndt og ''kunne brydes med en finger'' under kejsersnit nr 2.

 

Jeg er dog ikke overbevist - alene fordi jeg ikke rigtig syntes at kunne høre noget statistik derfor. Måske du kan hjælpe mig?

 

Er der noget statistik på risiko for bristning ved vaginal fødsel efter 2 kejsersnit?

 

Hvordan er denne risiko i sammenligning med risikoen for bristning ved vaginal fødsel efter et enkelt tidligere kejsersnit?

 

Og er risikoen større/mindre eller tilsvarende for bristning 2,9 år efter andet kejsersnit - end 15 mdr. efter første kejsersnit?

 

Jeg vil egentlig bare gerne træffe beslutning om fødsels type (vaginalt eller planlagt) baseret på risiko sammenligning og ikke fødselslægens holdning til hvad er bedst.

 

Jeg tænker også at et ar 2,9 mdr efter 2 kejsersnit må være stærkere end efter 15 mdr efter 1 kejsersnit - men fødselslægen til samtalen mente nu ikke, at man kunne generalisere på den måde.

 

Håber du vil hjælpe mig med lidt statistik for jeg har ledt og ledt og finder intet... På forhånd mange tak for hjælpen.


/ABN2.

Læs svaret

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk