Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Kan kunstige negle skade? - Gravid


Hej Per,


 

Jeg har et spørgsmål vedr. kemikalier i graviditeten. Jeg synes generelt det har svært at finde rundt i og det har så resulteret i en fejl fra min side.

 

Da jeg var i uge 23/24 fik jeg lavet en såkaldt shellac/gellack på en neglesalon. Det tog ca. 20 minutter, hvor jeg har siddet inde i salonen. Salonen lå i et center, men en stor åbning ud mod resten af centeret, altså ingen lukkede døre, men åbent ud mod et større område. Der var udsugning ved bordene, men det er jo stadig svært at undlade at indånde nogle dampe fra blandt andet opløsningsmidler. Jeg ved ikke hvad der ellers er i gellack, men kan forstille mig acrylater og måske phthalater.

 

Nu er jeg derfor meget fortvivlet og bange for at noget er sket med fosteret i min mave i løbet af den tid jeg har siddet derinde. Jeg fik også en lille bitte plet neglelak på huden på fingeren, dog der hvor man har lidt hårdere hud. Fjernede denne efter den var hærdet.

 

Tankerne kører nu med alt fra misdannelser til indlæringsvanskeligheder, forstyrrelse, skade af hjerne eller nervesystem osv. Da jeg kom hjem, blev jeg helt panisk og endte med at skrabe alt lakken af med en pincet (normalt vil man skulle bruge ren acetone til at fjerne det med og det var helt udelukket for mig).

 

Udover denne situation er jeg ikke storforbruger af kemiske produkter og farver hverken hår eller bruger ret meget creme eller makeup. Det skal dog siges at jeg i uge 18 hjalp min kæreste med at male med naturmaling i nogle timer med gennemtræk.

 

Vi sov de efterfølgende par dage i en anden lejlighed for at undgå for voldsom indånding. Jeg har forsøgt at undgå kemikaliekontakt siden, men det er svært når man bor midt i København og cykler rundt, samt har købt nye møbler til baby. Forsøger at lufte ud, men det er også alt hvad man kan gøre, så vidt jeg er informeret.

 

Håber du kan hjælpe mig, da disse tanker efterhånden har taget overhånd og har brug for en ærlig vurdering i denne kemikaliejungle :-)

 

Alt det bedste,


/Luna.

Læs svaret

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk