Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Gravid efter kejsersnit - Hvor længe efter?"Spørg os" svarer:

Kære Karoline

Hvor er det synd for jer- det er nok det værste mennesker kan opleve her i livet.


Jeg kan godt forstå, at  allerede nu overvejer at prøve at få et barn igen, og det er nogle super fine overvejelser, I gør jer.


Med henblik på hvornår I går i gang, så skal det holdes op mod risikoen ved at skulle være gravid hurtigt efter et kejsersnit.


Ved fødsels-interval under 18 måneder er risikoen for livmoderbristning øget og risikoen øges jo kortere intervallet er. Det betyder så, at for dig vil der være en stigende risiko for livmoderbristning, jo tidligere du føder efter kejsersnittet, så jo længere I kan vente, jo bedre.


Så kan I vente til  9 mdr. efter kejsersnittet med at blive gravide så er det allerbedst…

Men jeg tror, I skal føle efter hvad I er mest klare til: at vente og være helt sikre, eller forsøge fordi det er det I psykisk er mest klar til?


Hvad med at få en samtale med fødselslægen på jeres hospital? Det hjælper tit at tale det  med en fagperson, og gennem dialogen blive lidt mere klog på, hvordan I skal forholde jer.


Jeg håber, at dette var svar nok til jer- og ønsker alt det bedste for jer.

 

Rie Rømer
Jordemoder


Til spørgsmål »
Tilbage til oversigten »
 
Læs mere om
 

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk