Besøg våres webshop
Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Får jeg nok jerntilskud?


Kære Rie.

Mange tak for en fin brevkasse.

Jeg er 36 år, gravid i uge 19 med tredje barn, og har siden uge 10 taget tilskud af jern. Den første tid tog jeg 'Apovit gravid jern C 40 mg', men jeg oplevede, at min mave blev som stål. Derfor skiftede jeg for et par uger siden til både Kräuterblut og Hemojern, Jeg har taget 20 ml. Kräuterblut (svarer til 20 mg jern) og tre tabletter Hemojern (svarer til 27 mg jern) om dagen.

 

Jeg valgte at kombinere de to i håb om at få en bedre mave. Skiftet hjalp meget hurtigt, men spørgsmålet er nu, om jeg så gør det rette? Jeg forstår, at jeg skal tage ialt 40 til 50 mg jern om dagen, men når jeg læser på bagsiden af Hemojernpakken står der, at 'mængden af jern i Hemojern ikke er direkte sammenlignelig med jernpræparater, der udelukkende indeholder ikke-hemjern'. Hvordan er det med Kräuterblut, er mængden af jern der direkte sammenligneligt?

Med andre ord: hvilke doser vil du anbefale mig at tage hver dag for at opnå de 40 til 50 mg jern om dagen? Som tillæg vil jeg nævne, at jeg trods min graviditet fortsat er så heldig, at jeg kan løbe ca. 5 km hver anden dag, og så tænker jeg, at det er ekstra vigtigt, at jeg får min jern - ?

På forhånd tusind tak for din hjælp :)

Gode hilsner fra


/Kathrine.

Læs svaret

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2018. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk