Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Er træbeskyttelse farlig? - gravid uge 7


Hej Per.

 

Jeg håber meget at du kan hjælpe mig, idet jeg tidligere har haft gavn af dine kompetente svar herinde.

 

Jeg er nygravid i 7. Uge og er meget bekymret. Det er sådan at min mand sidste lørdag besluttede sig for at give vores terrasse, som ligger op ad huset, træbeskyttelse.

 

Sagen er den at jeg ikke malede, men i ny og næ gik hurtigt ud og kiggede på fremskridtet. Vinduer til værelserne som vender ud mod terrassen var lukkede, men der lugtede alligevel meget kraftigt i dagene efter. Efter han havde malet ca. 20 kvm gik han i seng, desværre uden at bade, men selvfølgelig havde han vasket sig og skiftet tøj. Vi lå ved siden af hinanden.

 

Dagen efter da vi har haft terrassedøren åben hele morgenen, bliver jeg bekymret og googler træbeskyttelse og graviditet. Her bliver jeg rigtig bange, da jeg jo kan se at særlig oliebaseret træbeskyttelse og dampe derfra kan være fosterskadende, ligeså de svampehæmmende midler. Malingen hedder Swingcolor og jeg har ikke kunne finde et sikkerhedsdatablad. Jeg kan se på spanden at MAL koden er 1-1 og VOC tallet er højt.

 

Om mandagen, hvor vi alle har været omkring dampene i to dages tid, beslutter vi os til at rykke i campingvognen, men med ærinder i huset. Så der kan blive luftet grundigt ud.

 

Mit spørgsmål er nu om jeg skal være nervøs for mit lille foster og om indånding kan have gjort skade?

 

Hvor længe går der før det er fuldstændig sikkert for os, to børn og to voksne + foster at være i huset igen.

 

Terrassen blev aldrig malet færdig og jeg har nedlagt forbud for nu.

 

Jeg håber MEGET at du kan svare mig, for jeg er meget bekymret og det fylder meget i mine tanker.

 

På forhånd tak.


/Cami-Chris-

Læs svaret

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk