Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Er mit arbejdsmiljø farligt?


Hej Per.

 

Jeg har brug for lidt vejledning omkring mine arbejdstider.

 

I efteråret var jeg gravid, men aborterede i uge 12 efter en MA i uge 9. Nu er jeg heldigvis gravid igen i 7. uge:)

 

Jeg arbejder som tjener og bartender på en cafe og cocktailbar. Under sidste graviditet var min leder meget sød til at tilrettelægge mine vagter så jeg i den førstkommende vagtplan var fritaget fra sene aftenvagter typisk fra 17-2.30.

 

På disse vagter bliver der røget og spillet høj musik i et lille lokale, og jeg kan huske, at jeg efter de få vagter jeg havde af den slags sidst, blev meget træt.

 

Jeg har netop fået min plan for de næste par måneder, og der indgår minimum 7 af den slags vagter. Jeg har fortalt min chef, at jeg er gravid og fik ikke bedt om specielle vagter, fordi hun var så sød at tage rigeligt hensyn sidst.

 

Min kæreste er dog meget imod, at jeg har de her sene vagter. Han ryger selv ud ad vinduet herhjemme, og jeg er næste røgfri. Det er dog meget passiv rygning på mit arbejde og sene vagter (nogle gange to i træk), som han er bekymret for, og jeg er i tvivl om. Jeg vil selv gerne gøre det mest fornuftige, men samtidig har jeg ikke lyst til at blive skånet unødigt, særligt nu når vagtplanen faktisk er blevet sendt ud! Og jeg kan ikke lade være med at tænke på at undersøgelser viser at stearinlys udsender lige så mange partikler i et rum, som en tændt cigaret.

 

Kort sagt, så mangler jeg lidt kyndig vejledning, om hvad der er ansvarligt i min specifikke arbejdssituation og nogle gode argumenter for og imod de her vagter. Føler mig lidt som en lus mellem to negle, og jeg kunne godt bruge nogle råd, så jeg kan finde mit eget ståsted. Og så må jeg tage en dyb indånding og tale med min kæreste og chef:)

 

På forhånd mange tak for hjælpen.

 

Venlige hilsner


/27-årig mor in spe.

Læs svaret

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk