Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Er jeg gravid?


Hejsa.

 

Jeg skriver til jer da jeg er så meget i tvivl og en smule frustreret lige nu, da jeg ikke ved helt hvordan jeg skal forholde mig..

 

Situationen er den, at min kæreste og jeg har forsøgt af få barn i 2 1/2 år, først her i foråret blev jeg scannet og fik taget blodprøver ved en speciallæge og som resulterede i, at jeg fik af vide jeg ikke fejlede noget, alt så fint ud, jeg havde en anelse for mange mandlige hormoner, men han mente sagtens at jeg kunne blive gravid naturligt.
 
Min kæreste fik lavet sædprøve for et år siden som var ok, der var ikke mange sædceller men de var aktive..

 

Den nye prøve viser så der er en okay portion sædceller men de er meget sløve, dog ved de ikke helt hvorfor.

 

Vi blev henvist til fertilitetsklinikken i Odense på sygehuset og her fik han lavet den sidste sædprøve, og vi blev sendt hjem med beskeden om jeg skulle tabe mig 40 kg først, før behandlingen kunne starte. Min menstruation har de sidste 2 år været uregelmæssig i perioder og regelmæssig ind imellem. Fra januar i år frem til april var den regelmæssig men var på ca 40-47 dage..

 

Jeg gik straks igang og lever nu en helt ny livsstil og sund hverdag med sund kost og motion. Har tabt 7.5 kg på 2 mdr. ca, og kæmper videre.

 

Jeg har nu ikke haft min menstruation siden 27/4 og troede egentlig bare den var uregelmæssig igen, af en eller anden årsag.
 

Men pludselig her siden weekenden op til uge 29, har jeg været ekstra træt og haft lidt kvalme om morgenen og hen mod aftenen eller hvis jeg blev sulten..

 

Jeg tog en test i mandags som viste svagt postiv, men kun ganske svagt. Den var fra apoteket. Jeg ventede til onsdag tog en fra netto som os havde helt helt utydelig test streg men med farve i. Og tænkte at det var mystisk..

 

Tog så en her fredag morgen, som viste svagt postiv med lidt tydeligere end de forrige. Den var også fra apoteket, kæresten kunne også se den ekstra streg.

 

Jeg går nu og undrer mig over, hvorfor den ikke er tydeligere endnu, hvis jeg skal regne helt tilbage til 27/4 fra sidste menstruations dag, eller om jeg kan være blevet gravid lidt senere. Føler mig i hvert fald stadig træt, med kvalme og øget tissetrang, samt let madlede ind imellem.

 

Synes os min mave føles lidt hård under navlen..

 

Min læge mener dog, jeg skal vente og se, om den bliver tydeligere.

 

Men hvad tænker I? Kan jo være en del uger henne, hvis jeg skal tage fra den 27/4!!

 

Håber i kan hjælpe.

 

Med venlig hilsen 


/Christina

Læs svaret

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk