Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Bliver jeg snart gravid?


Hej med jer,

Jeg skriver fordi jeg efterhånden bliver utålmodig og bekymret for om jeg mon kan fejle noget.

Min kæreste og jeg har netop besluttet at forsøge at blive gravide, hvorfor jeg tog den sidste p-pille den 19/5 2019. Det er nu mere end 3 måneder siden. Jeg har ikke fået noget der minder om menstruation siden.

Jeg er i dag 28 og har været på p-piller siden jeg var 15. Sagen er, at jeg aldrig nåede at kende egen cyklus inden jeg startede på p-piller, fordi min menstruation først kom, da jeg var seksuel aktiv første gang som 15-årig. Jeg ved derfor ikke hvad jeg kan forvente af min cyklus nu 13 år senere.

Jeg var kort omkring egen læge, som både bad mig være tålmodig, men samtidig nævnte mulighed for PCO, hvilket har bekymret mig. Jeg ved at størstedelen får sin menstruation igen efter 3 måneder og en mindre del efter et år. Jeg har efter aftale med lægen booket tid til blodprøve om en måned, for at få nærmere afklaring på, om der kan være et hormonelt problem, der har indflydelse på min udeblevet menstruation.

Jeg skriver derfor både fordi jeg håber, at I måske kan sætte flere ord på, hvad der sker med kroppen, når man stopper på p-piller og hvad man kan forvente sig ift. graviditet. Derudover skriver jeg, fordi jeg håber I kan beskrive mere uddybende hvad PCO betyder for graviditet samt hvilke behandlingsmuligheder der er.

Til sidst vil jeg høre, om der mon er noget jeg selv kan stille op for at fremprovokere menstruation/ægløsning?

Venlig hilsen 


/Nana.

Læs svaret

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk