Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Bækkenløsning og ufleksibel arbejdsgiver


Hej.

 

Jeg er en kvinde på 39 år, som venter mit nr 2 barn. Under min første graviditet, blev jeg allerede sygemeldt fra uge 16 pga bækkenløsning. Jeg forsøgte ved en dialog med min arbejdsplads at finde løsninger, der kunne gøre at jeg kunne bliver på mit arbejde længere tid, men de var da ikke lydhøre og fleksible.

 

Jeg arbejder i butik og står op 37 timer om ugen, og går i sikkerhedssko. Det var bl.a det der gjorde at jeg havde mange bækkensmerter under min sidste graviditet.

 

Nu er jeg så 9 uger henne med mit andet barn. Jeg arbejder stadig samme sted, men er virkelig i tvivl om hvad jeg er berettiget til på min arbejdsplads for at mindske de gener som måske kommer til at dukke op igen.

 

Min læge mener at jeg skal forvente at det kommer til at blive værre denne gang med mit bækken, og en fysioterapeut jeg går hos,  har fortalt mig at mit bækken er meget løst ( også når jeg ikke er gravid).

Jeg har gået til kiropraktor og fysioterapi siden jeg var 18 år gammel når jeg har haft behov for det. Da jeg også lider af Scheuermanns i brystryggen.

Jeg har dog ikke de store gener lige i øjeblikket, engang i mellem trækker det fra lænd og ned i bækkenet, men det er ikke slemt. Jeg tænker at det fordi at livmoderen udvider sig.

 

Jeg kan se inden på arbejdsmiljøstyrelsens hjemmeside at de kun anbefaler at man har stående arbejde i 1-1½ af gangen, derefter ½ times siddende arbejde ( ell. pause, hvis ikke muligt med siddende arbejde) fra den 4 graviditetsmåned.

 

Jeg ved simpelthen ikke hvad jeg skal gøre i forbindelse med mit arbejde, og for at forbygge at jeg igen for bækkenløsning.

 

På forhånd tak.
Læs svaret

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk