Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Vores datter kigger ikke på os - 6 uger"Spørg os" svarer:

Kære Sofie.

 

Tak for jeres spørgsmål om jeres datter på godt 6 uger. Jeg forstår godt, I er bekymrede over, at jeres datter ikke reagerer på jeres forsøg på af få kontakt med hende. 

 

Det er vigtigt, at de fagpersoner, der er til jeres rådighed (sundhedsplejerske og praktiserende læge) sammen med jer ser på jeres datter, hvordan hun trives og udvikler sig. I får deres vurdering og deres forslag til om der er noget yderligere, som I kan gøre. Det er en god ide, at I vælger den fagperson, som I har bedst kontakt med.

 

Den fagperson, I vælger, kan give jer yderligere råd og vejledning og den praktiserende læge kan også henvise til andre specialister, om lægen finder, at der er grund til yderligere undersøgelser.

 

Det er en rigtig godt, at I har jeres datter i vikle, så er hun helt tæt på jer - og som I fortæller om det, er det noget, der beroliger hende og får hende til at slappe af. Det er også godt, at I snakker med hende og synger for hende. Det giver hende muligheder for at mærke, at I er hos hende. I kan tænke over, om der er andre ting, som hun virker til at kunne lide. Fx hvis I spiller noget musik og danser rundt med hende i favnen, eller hvis I masserer hende blidt på kroppen, mens I taler til hende.

 

Jeg håber, at I får god kontakt til nogle fagpersoner, som kan bistå jer. Sundhedsplejersken.dk er jo en hjemmeside, og det har klare begrænsninger, fx at vi ikke 'kan have børnene i armene'. Det er jo netop de fagpersoner omkring jer, der har den rolle. Så svaret her håber vi, vil bringe jer videre.

 

Fortsat god jul og godt nytår - held og lykke med det hele og med jeres datter.

 

Else Guldager

Sundhedsplejerske ph.d. 


Til spørgsmål »
Tilbage til oversigten »

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk