Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Vil ikke på toilettet - mere - 3 år og 5 mdr.


Hejsa,

 

Vi har en dejlig søn på 3 år og 5 måneder. Han holdt op med at bruge ble i sidste sommer (juli 2014) og det gik fint. Efter en uge med flere uheld fandt han ud af at sige til, da han ville på toilettet. Men det var en hård tilvænning for ham, vi var meget skrappe med at få ham på toilettet igennem dagen, og det resulterede i flere tårer.

 

Han bruger stadig ble om natten. Vores problem er: 1. han begyndte i sidste år at lave stort i toilettet, men nægter nu (så han får ble på hver gang ) og 2. han er begyndt at nægte at gå på toilettet i børnehaven (og nogle gange derhjemme) og er derfor begyndt at tisse i bukserne igen. Vores største problem, det er, at han kan holde sig hele dagen, indtil han får ble på om aftenen før sengetid.

 

Det gør så ondt at se på ham, og vi aner ikke hvad vi skal gøre, fordi det påvirker så meget hans dag. Han får ikke koncentreret eller hygget sig, fordi hans fokus er på at holde tis/afføring inde. Det virker som om at hans udvikling går "tilbage".

 

Vores søn er et meget forsigtigt tresproget barn. Han er af natur MEGET stædig og kan godt lide at være i sin comfort zone, så han skal presses ud i nye ting. Problemet er at der en hårfin grænse for hvornår vi presser "på den gode måde" og hvornår vi går over hans grænser. Vi har siden juleferien i sidste år og nu op til påske ingen problemer haft med det overhovedet - han har sagt til når han vil tisse og så hopper han glad op på toilettet og leverer. Men laver stadig stort i ble. Det er nu den sidste uge hvor det hele er gået i stå. Han nægter desuden (fuldstændig) at tisse andre steder end derhjemme.

 

Han kan mærke, at vi bliver frustrerede, når han nægter at gå på toilettet (selv om det er tydeligt, at han vil tisse), så jeg og farmand, arbejder rigtig meget på, at vi ikke presser ham og viser frustration/irritation, når han nægter. Vi prøver altid at vente indtil han kommer til os og siger, at han vil tisse. Det er bare ikke altid, at han gør det.

 

Vi håber som sagt at få nogle konkrete bud på hvordan vi kan hjælpe og støtte ham i at komme videre.

 

Mvh.


/00317616

Læs svaret

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk