Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Vi er tyndslidte af søvnmangel har pige 14 måneder


Kære fagpanel,
 
Jeg skriver da vi har en datter på 14 måneder, som sover ufattelig uroligt om natten. Vi er ved at være meget tyndslidte.
 
Fra hun blev født, til hun var ca. 2,5 måned, sov hun helt fantastisk, men siden da har vi haft perioder med urolig søvn, efterfulgt af perioder med 1-4 afbrydelser per nat. Men nu har problemet udviklet sig i sådan en grad, at vi er meget bekymrede for om hun får den hvile hun har brug for.
 
En typisk aften/nat forløber ved, at vi lægger hende kl. 19.30 med en flaske i vores seng, hvorefter vi lægger hende ind i egen seng på eget værelse. Hun falder hurtigt i søvn. Efter en til ca. to timer så starter problemet. Hun skriger i søvne, da hun har tabt sutten. Vi har forsøgt at lægge flere sutter i hendes seng, med det resultat at hun vågner ved at der er flere, og så ligger hun og skifter sut hele tiden.

Når vi går i seng kl. ca. 22 begynder hun at blive voldsomt urolig. Hun skriger hele tiden, og bevæger sig meget rundt i sin seng, i søvne. Det ender altid med, at en af os vælger at sove på sofaen, mens den anden tager hende ind i vores seng, så vi kan berolige hende, give hende sutten, give hende vand og evt. skifte hendes ble hvis det er nødvendigt.

 

Nogle gange har vi også perioder hvor hun er vågen i 1-3 timer per nat. Hun vil meget gerne sove, men kan ikke finde hvile og ro. Hun kaster sig rundt i vores seng mens hun forsøger at sove. Tager sutten ud og kaster med den, og skriger over den er væk. Hun virker helt desperat! Efter et par timer lykkes det os at få hende til at sove, men så sover hun resten af natten, oftest ret uroligt hvor vi skal give hende sut, vand eller dyne på en gang i timen resten af natten. Hun vågner alt imellem kl. 06 - kl. 8.
 
Dette har nu stået på siden midten af maj 2015.
 
Vi har tænkt meget over, hvad der kan være årsagen til disse urolige nætter, og har været ret overbeviste om, at det må hænge sammen med vuggestuestarten i midten af maj. Men problemet fortsatte også i vores tre ugers lange sommerferie, og er nu fortsat.

 

Så har vi også overvejet om det kan være tænder. Hun har ca. 11 tænder og har nu to hjørnetænder på vej. Derudover har hun lige været igennem det 9. tigerspring.

 

Vi har også været bekymrede for om hun får nok at spise og drikke. Derfor tilbyder vi hende altid øllebrød (som hun elsker) lige inden hun skal i seng, samt en masse vand i løbet af dagen. Men de urolige nætter er der fortsat.
 
Flere har nu rådet os til at få tjekket hendes øre for vand i mellemgangen, så vi har en ørelægeaftale den 19. august. Men hvad nu hvis dette ikke er årsagen, hvad skal vi så gøre?
 
Hun er en rigtig glad og meget udavendt pige, som er super nysgerrig og meget social. Derudover er hun super aktiv og farer rundt. Vi har faktisk lidt svært ved at skabe ro efter aftensmaden, så vi ligesom får en rolig stemningen inden sengetid. Vi har overvejet om hun er så nysgerrig og opmærksom, at det påvirker hende om natten - ville det kunne være en årsag?
 
Vi håber i alle fald på nogle gode råd, da vi ellers ikke ved hvad vi skal stille op.
 
Mvh


/Alex 80.

Læs svaret

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk