Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

VIL ikke sove - Pige 2 1/2 år


Kære Vibeke

Et måske ofte stillet spørgsmål, men vi er simpelthen ved at bryde sammen!

 

Vi har en datter på 2,5 år som vi aldrig har haft problemer med at få til at sove. Normalt kan vi lægge hende i seng, synge en godnat sang og herefter forlade rummet, hvor efter hun selv falder i søvn. Pludselig fra den ene dag til den anden har hun fundet ud af, at hun kan komme ud af sengen. Vi troede det handlede om at hun bare skulle lægges tilbage i seng nogle gange og acceptere hun skal sove - men nej. Hun bliver fuldstændig opkørt/overgearet og forsøger minimum hvert 1. min at hoppe ud af sengen.

 

Griner hver gang vi lægger hende tilbage, og det kører helt i hårknude. Vi har nu forsøgt at stå inde ved sengen og lægge hende ned hver gang, hun forsøger at hoppe ud. Men det kan stå på i 2-3 timer hver aften, hvilket er enormt opslidende. Det er absolut ikke fordi hun ikke er træt.

 

Hun er fuldstændig smadret og gør alt for at holde sig vågen, fx. kaster sig rundt, smider dyne og pude ud og banker benene ind i sengen. Vi er simpelthen ved at gå opløsning, og det er noget af et skift, efter det normalt kun har taget os 5 min.


Det skal siges, at vi for et halvt år siden flyttede til Melbourne for at bo i 2 år. Hun er startet ny vuggestue, da vi ankom, hvor hun trives og er rigtig glad. De har ikke problemer med søvnen. Derudover er jeg gravid med termin til juni. Så hun været igennem store forandringer det sidste halve år. Dog er søvnproblemerne først lige opstået.

Har du nogle forslag til, hvordan vi kan gå genoprettet et godt søvnmønster igen?

Mvh


/Den fortvivlede mor.

Læs svaret

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk