Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Urolig baby - dreng 10 uger


Kære Else,


Vi har en lille søn på snart ti uger. Han er 62 lang og vejer ca 6500 gram. Han er meget utilfreds, når han skal sove og putningen kan nogle dage tage flere timer.

 

Han er dybt ulykkelig og hans arme og ben pisker rundt. Vi prøver at lægge ham omkring kl. 21.30, men ofte sover han først omkring midnat. Han vågner de fleste dage 2-3 gange i løbet af en nat og skal have mad og er efterfølgende svær at få til at sove.

 

Også her bruger vi nogle gange en time eller mere for at få ham til at falde til ro. Vi svøber ham i hans dyne og vugger /hopper med ham, for at få ham til ro, hvilket hjælper, lige indtil han bliver lagt ned igen.

 

Jeg synes han sover meget i løbet af en dag, dog med opvågninger hvor han bliver taget op og trøstet. Hvis ikke vi tager ham op, bliver han meget ulykkelig.

 

Han er ikke glad for sin sut og laver grimasser, når vi prøver at give ham den. Vi har prøvet flere forskellige, men han er ikke 100% overbevist endnu. Jeg ammer ham og har ganske få gange suppleret med en flaske, fordi jeg følte han hang i mig konstant. Han spiser med 3-4 timers mellemrum fra vi står op til omkring kl 18, hvorefter han spiser med ca 1,5-2 timers interval.

 

Han er meget hurtig om at spise, og jeg kan derfor være usikker på om han får nok, men taget hans vægt og størrelse i betragtning tænker jeg ikke at hans hurtighed er et problem?

Jeg plejer at stå op med ham omkring kl 9-9.30 hvor han bliver skiftet og ammet. Derefter sover han en lille times tid. Hvis han vil, får han lidt mad, men hurtigt melder trætheden sig igen (små øjne, gnider sig i øjnene, rækker tunge eller er pylret). Her sover han gerne hele eftermiddagen og vågner kun når han skal spise. Omkring kl. 18 vågner han igen og er vågen i en time eller to hvor han så sover igen i 30-45 min.


Aftnerne går ofte med skrig og skrål og en lille dreng, der ikke er tilfreds. Vi kunne godt tænke os, at han kunne sove i sin egen seng i vores værelse, men jeg ved ikke om det er for tidligt at introducere den til ham? Eller om vi først skal have putningen på plads uden af skulle vugge/hoppe med ham hver gang?

 

I det hele taget bliver han ked af det, når han bliver lagt ned, om det er for at sove eller i i voksiposen, ligesom han vågner, når vi holder op med at køre med barnevognen.

 

Jeg kan ikke finde ud af, om han føler sig og utryg og derfor bliver ked af det, når han skal sove eller om det ganske enkelt skyldtes, at han bare ikke gider?

Jeg håber du kan komme med nogle gode råd til, hvordan vi kan få nogle mere rolige/hyggelige putninger.


/Luna

Læs svaret

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk