Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Udfordret af nattesøvnen - 9 måneder.


Hej med Jer.

 

Jeg har et søvnproblem med min lille søn. Som så mange andre jo også har. Jeg skal forsøge, at fatte mig i korthed.

 

Fra start af har vores søn faktisk sovet utroligt godt. Jeg har i gennemsnit kun skulle op en gang om natten, og der var faktisk også en kort periode, hvor han har sovet hele natten igennem men....

 

For at være ærlig så har jeg ikke helt styr på, hvornår det er startet men vil skyde på 6-7 måned. Det starter med, at han bliver for stor til sin vugge og da tremmesengen ikke er klar til at blive sat op vælger jeg, at han skal sove i vores seng, indtil sengen kommer op. Sengen kommer så op, og han sover noget af natten i den og resten i vores seng. Finder først her, ud af at ligge ned og amme, så det bliver pludselig meget nemt, at bare tage ham over til mig.

 

Som sagt så har jeg ligesom mistet tidsfornemmelsen, men jeg vil tro, at det umiddelbart er herefter han begynder at få 2 tænder og oven i det bliver rigtig forkølet. Han vågner stort set en gang i timen efter her, ja faktisk kan man næsten stille sit ur efter det (de berømte 45 min).

 

Jeg tillægger det tænderne og forkølelsen, men det er stort set stadig sådan. Dog oplever vi en smule forbedring. Men han er nu næsten 9 måneder og sover stadigvæk uroligt.

 

Han vågner og er ked, ikke utrøstelig men ked af det. Jeg har prøvet at få ham til at spise lidt mere mad i løbet af dagen, men det hjælper ikke rigtig. Jeg har forsøgt, at give ham en flaske MME inden sengetid, men den vil han ikke have overhovedet, ej heller sut. og sidst men ikke mindst, så kan han stadig ikke falde i søvn uden at blive ammet. Dog har jeg ikke de store bekymringer der, for det er lykkedes faren at få ham til at falde i søvn et par gange. 

 

Nu har jeg forhørt mig rundt omkring og får flere forskellige løsningsforslag.

 

1. Skær amning væk. Når de 45 min er gået vågner han og kan ikke finde ud af, hvor brystet er så slut med det og søvnen vil blive bedre. 

 

2. Det er en fase. De har ekstra meget brug for tryghed i den alder så hold ud og hans søvn skal nok blive bedre. 

 

3. For lidt mad i løbet af dagen. Forklarer så folk her, at jeg ikke hverken vil eller kan tvinge ham til at spise mere og at jeg desværre ikke kan (selvom jeg rigtig gerne vil) få ham til at tage noget fra flasken. Eller har prøvet med lidt rent innocense frugtjuice og det kan han sagtens få ud men min mælk eller MME, det gider han altså ikke. 

 

Ved snart ikke, hvad jeg skal gøre eller i hvilken lejr jeg skal sætte mine ben i. Synes det er svært at finde ud af og uanset, hvilken løsning der er den rigtige, vil jeg jo bare gerne gøre, hvad der er bedst for ham. Altså vil ikke nægte ham trygheden i amningen, hvis han i øjeblikket har mere behov for at vide mor er der.

 

Kan måske lige tilføje, at han sover 2 lure dagligt af halvanden time hver. 

 

Håber ikke det blev noget vrøvl, og håber i kan hjælpe. 

 

Mvh 


/Tanya og Dirch.

Læs svaret

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk