Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Udfordrende nattesøvn - dreng 1 år


Hej med jer

Min mindste søn som netop er fyldt et år, driver mig efterhånden til vanvid om aftenen og natten. Indtil han var 10 måneder, var han et pragteksemplar af en baby. Aldrig ked, nem at putte, sov godt om natten og vågnede kun få gange eller aldrig. Men nu er det hele vendt op og ned.

Han er stadig et pragteksemplar af en baby/barn om dagen. Og vuggestuen (han startede som 9 måneder) roser ham til skyerne og siger, han altid er glad og aldrig er ked. Eneste men er hans lur/lure. De er enten meget korte eller ikke eksisterende.

 Det hele startede i juli måned (midt i 7. tigerspring og et par nye tænder). Her oplevede vi, at vi pludselig ikke længere kunne gå fra ham, når vi havde puttet ham med godnat-sang og sutteflaske. Og fra tid til anden begyndte han at vågne ca. 2-3 timer efter han var faldet i søvn. Han var dybt ulykkelig og slet ikke til at trøste eller komme i nærheden af. Intet hjalp…

Så blev det august og vi skulle på ferie til Spanien. I Spanien er han møg uheldig: Får infektion på tungen med små blister, får 2 nye kindtænder og runder det hele af med 3-dags feber. Dog skal det siges, at selvom det påvirkede hans almene vågne tilstand, så sov han hele natten fra han faldt i søvn til han vågende næste morgen.

En uge efter vi kommer hjem (starter 8. tigerspring), begynder han igen at vågne 2-3 timer efter han er faldet i søvn, og er igen dybt ulykkelig og slet ikke til at trøste. Jeg bliver introduceret for Night Terror (søvnrædsel) og er overbevist om, det er det han oplever. Det står på 5 dage i træk med ekstremt urolig søvn resten af natten til følge.

Men så har han pludselig 2 dage, hvor han sover igennem, men så starter det igen og har stået på siden (ca. 14 dage). Det har bare eskaleret i den grad, at han vågner 2-3 gange i løbet af natten og er dybt ulykkelig og ikke til at trøste.

En gang i mellem har jeg held med at give han en sutteflaske, som får ham til at falde til ro og til sidst falde i søvn. Hvis han bare vågnede, fik en tår at drikke og sov videre, så ville det være til at håndtere, det er det, at vi er vågne alt fra 30 minutter til 2 timer hver gang! 

Jeg synes, jeg har prøvet alt. Også ting der er stærkt imod min overbevisningen, men man bliver jo desperat. Vi sidder hos ham, til han falder i søvn. Vi har forsøgt at tænde lys, fjernet sengeranden, sat musik på, lavet fast putteritual og lige lidt lader det til at hjælpe.  

Det skal siges, han er et barn, der aldrig har taget sutten til sig, desværre. Til gengæld er dynen hans sutteklud. Enten sutter han på hjørnerne, eller hvis der er et mærke, han kan få i munden, så gør han det.

Jeg har virkelig brug for råd og vejledning, og håber inderligt I kan hjælpe mig.

 

Mange hilsner


/Vicki.

Læs svaret

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk