Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Svært ved at falde til ro - 5 uger


Hej.

 

Vi har en lille dreng på 5 uger, som siden sin fødsel har haft enormt svært ved at falde i søvn, og når han vågner, så er det også med fuld skrue på gråden. Jeg faldt over en lignende situation, som en mor til en 3 mdr. gammel pige har skrevet om (http://sundhedsplejersken.dk/Find-svar/Sporgsmal/Gravid/Grader-meget-nar-hun-skal-sove-3-mdr/). Men der er jo stor forskel på om barnet er 5 uger gammel eller 3 mdr. gammel, så derfor skriver jeg til jer. 

 

Vores lille dreng ligger meget til brystet, og har meget lidt tid imellem bryst og så at han bliver træt. Jeg prøver at holde ham til ilden ved brystet, for at han kan få et helt måltid, men oftest ligger han med lukkede øjne og døser hen, og jeg bliver nødt til at koble ham fra. Jeg tror han døser han, fordi han ikke får sovet ordentligt i løbet af dagen. 

 

Når vi så kan se, han er træt (gaber, små øjne, pjevset), så starter showet, når vi prøver at hjælpe ham med at sove. Han skriger, så han mister stemmen og han er fuldstændig utrøstelig. Han sparker med arme og ben, spænder i kroppen og vi har prøvet alt fra at svøbe ham, gå rundt med ham, mens han bliver vugget og sagt "Shh…" eller "Det er okay" med beroligende stemmer, men når han endelig falder i søvn, så er det af ren udmattelse og det skærer sådan i vores forældre-hjerter. Vi bruger op til en time, nogle gange halvanden, på at få ham til at sove og så sover han måske i et kvarter, og op til en times tid, hvis han bliver holdt på armen.

 

Er jeres svar på vores problematik ligesom på det indlæg jeg fandt, at det tyder på at han ikke kan finde ud af at han skal sove og at man skal indføre putteritualer - Eller er det for tidligt?


/Louise.

Læs svaret

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk