Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Svært med søvnen om dagen - 5 1/2 mdr.


Hej Vibeke,

 

Vi har en dejlig dreng på ca. 5,5 mdr. Siden han var ca. 1 mdr. har søvn fyldt rigtig meget i vores hverdag.

 

De først par mdr. havde han problemer med maven og ville helst sove hos os. Hvis vi forsøgte at lægge ham fra os, vågnede han næsten altid. I mange mdr. gik jeg med ham i strækviklen hver dag, fordi det var den eneste måde, hvorpå han fik en ordentlig lang lur. Han kunne nemt sove i op til 3 timer i den.

 

Siden juni mdr. har vi forsøgt at lægge ham i barnevognen til hver lur, og det er virkelig gået fremad. I begyndelsen vågende han ofte efter 15-30 min. og det var umuligt at få ham til at sove videre.

 

Efterhånden som han har vænnet sig til barnevognen kan han sove længere og længere stræk. Vi havde en god periode, hvor han tit vågnede efter 45-60 min., men hvis vi gik med barnevognen i bare 5 min så kunne han nemt sove 30-60 min. mere. Til hver lur var vi dog nødt til at vugge ham i armene inden, at vi lagde ham i barnevognen. Det var umuligt at få ham til at falde i søvn i barnevognen hvis vi lagde ham, når han var vågen.

 

For ca. en mdr. siden er vi dog stoppet med at vugge ham, og nu kan vi trille ham i søvn. Det tager ca. 1-5 min. Nu er vores problem bare, at han er begyndt at vågne 30 min. efter at vi har stillet barnevognen. Vi kan næsten stille uret efter ham. Den eneste måde, at få ham til at sove videre på, er at gå med barnevognen, men vi er nødt til at gå med den hele tiden, hvis vi stiller barnevognen så vågner han næsten med det samme. Det er virkelig hårdt at skal gå så meget med barnevognen, fordi så får vi ingen pauser i løbet af dagen og samtidig er vi også bange for at give ham dårlige vaner.

 

Vi har forsøgt at lade ham ligge, når han er vågnet efter 30 min. for at se om han selv kan falde i søvn, men det kan han ikke. Vi har forsøgt at gå lidt med barnevognen og stoppe og så gå igen når han vågner og fortsætte sådan, men det ser heller ikke ud til at have en effekt.

 

Vi har også forsøgt at putte ham i slyngevuggen, men her vågner han også efter 30 min selvom vi sidder og vugger den hele tiden.

 

Han har aldrig været en dreng som sover meget lange lurer udover i viklen, også selvom vi har været til svømning eller anden aktivitet. Det er også sjældent at han falder i søvn når han spiser og sådan har det været siden at han var et par mdr.

 

Det er kun om dagen, at han vågner efter 30 min om natten sover han fint.  Han er normalt kun vågen et par gange om natten.

 

Han er for 14 dagen siden begyndt på grød og i denne forbindelse har jeg forsøgt at ændre lidt på vores rutiner, således at han kun får 3 lure om dagen, 2 lange og 1 kort. Vores dag ser således ud:

Vågner omkring kl 6
Grød ca. kl 8 og herefter en flaske
Først lur ca. 8.30 (sover 1,5 time hvis jeg går med barnevognen)
Frokost kl 11.30 grød og flaske Anden lur mellem 12.00 og 12.30 (sover 1-1,5 time) Flaske ved 15 tiden Kort lur mellem 16 og 17
Aftensmad kl 18 – grød Puttes ved mellem 19.00 og 19.30 (sover ca. efter en halv time) Flaske mellem kl. 1 og 2 Flaske mellem kl. 5 og 6 (sover ikke særlig tungt efter denne flaske) Indtil for 1 uge siden blevet han ammet, men det vil han ikke længere, så nu får han flaske.

 

Vi håber virkelig at du har et par råd til, hvordan vi får ham til at sove videre uden at gå med barnevognen.

Med venlig hilsen


/Jannie.

Læs svaret

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk