Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Svært med et følsomt barn - dreng 8 uger


Hej,

 

Det her er mere et personligt spørgsmål omkring min søn, og derfor skriver jeg til jer, da det ikke er et svar jeg finder i jeres arkiv. 

 

Jeg har en søn på 2 måneder, som stort set siden fødslen har været meget tryghedssøgende. Jeg synes tidligt at jeg har kunne se på ham, at tingene hurtigt bliver for meget og tager ham derfor væk. Han reagerer hurtigt ved gråd eller kroppen kører rundt. Babyer taler selvfølgelig med kroppen, men i hans tilfælde kan det være forstyrrende for ham, fordi jeg kan se han er træt. Dette tolker jeg som overstimulering selvom han måske "kun" har talt med én enkel voksen. Om dagen vil han kun sove i mine arme eller på mit bryst. Her kan han sagtens sove 3 timer. Hvis jeg lægger ham for sig selv, sover han maks. 20 minutter og vågner så op og pludrer 5 minutter, og græder herefter igen. 

 

Jeg føler at han har svært ved at sige fra, for tit går det med lynets hastighed fra pludren til utrøstelig gråd, hvor enten far eller jeg skal vugge ham kontinuerligt i armene før han så falder i søvn. Om natten sover han tæt siden af mig, hvilket har fungeret rigtig godt de sidste uger. Men ligeså snart det er dag, kan han ikke finde ud af at sove selv. 

 

Jeg bryder mig personligt ikke om diagnoser, da jeg synes de er blevet for lette at ty til de seneste år. Men med det sagt, kan de i mange af de tilfælde hvor de bliver stillet korrekt, være en kæmpe hjælp for forældrene. 

 

Da jeg er uddannet pædagog har jeg arbejdet en del med sensitive børn, og af ren nysgerrighed og mistanke om samme, googlede jeg dette og kom frem til artikler om 'High Need Babies'. 

 

Jeg synes jeg kunne sætte flueben ved utroligt mange af tingene. 

 

Også ift. spisning, hvor han har utroligt travlt; spiser hurtigt og sluger meget luft. Han efterfølgende dårlig til at bøvse, og græder så pga. luften sidder fast (tror jeg). Han græder rigtig meget i løbet af dagen og derfor har jeg ham meget hos mig, fordi det er det eneste der hjælper. Og derfor er jeg også hurtig til at tage ham væk fra folk, når han først begynder at klynke lidt. For ellers ved jeg hvilken kamp det er bagefter. 

 

Jeg er utrolig træt af at blive kaldt en overbeskyttende og pylret mor, for det føler jeg ikke jeg er. Jeg føler derimod jeg kæmper for at imødekomme hans behov.

 

Jeg ville da også rigtig gerne have at han var en glad baby, der var tilfreds som andre jævnaldrende vi kender, og kunne gå på runde hos familien. Men jeg kan se han ikke trives, når vi har forsøgt dette. 

 

Jeg kan se rigtig mange tegn hos mig selv, som passer ind i "sensitivt-barn-kassen" og blev selv betegnet som kolikbarn. Jeg ved ikke om det har nogen betydning for noget som helst. 

 

Men kan det passe at mit barn er signalstærkt, eller er det bare noget jeg bilder mig ind? Og er jeg i virkeligheden bare en overpylret førstegangsmor?

 

Mvh.


/ Stine.

Læs svaret

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk