Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Svær at få til ro ved lur om dagen - dreng 6 mdr.


Hej!

 

Jeg ved ikke hvem af sundhedsplejerskerne som bedst kan besvare mit spørgsmål, så nu prøver jeg at maile til fagpanelet.

 

Min dreng som nu er 6 mdr. har altid haft meget svært ved at finde ro i sengen. Det er lidt som om at han ikke forbinder dét at blive lagt i sengen med, at "nu skal jeg falde til ro og lukke øjnene".

 

Da han var spæd, ammede og vuggede jeg i søvn. Senere var det muligt for mig bare at lægge ham i en kort periode. Så gik det lidt galt igen, men jeg fandt nogen metoder - bamse, massere arme/hænder, vende på siden. Disse metoder virkede 50% af gangene men for det meste altid om aftenen, da vi har ritualer der.

 

Nu er der pludselig intet, der virker...! Jeg vugger i søvn hver eneste gang, undtagen om aftenen. Han kommer i bad, i den forbindelse bliver han selvfølgelig skiftet, jeg ammer ham, derefter sidder han nogen gange lidt i skråstolen. Så går vi ind på værelset, jeg lægger ham, giver ham bamse, sut og dyne på.

 

Dynen sparker han så af, mens han griner og skubber sut ud. Men efter en halv times tid med sut og dyne "slåskamp" og lidt massage, så falder han faktisk i søvn af sig selv. I hvertfald 90% af gangene, nogen gange kræver det desuden også lidt gråd.

 

Om dagen er det en hel anden baby, jeg har. Lige så snart jeg lægger ham, SKRIGER han. Det er tydeligt, at han ligger og siger: "mor jeg er træt, hjælp mig, hvad laver jeg her?!". Nus, sang, svøb, ae, massage virker ikke her. Jeg har prøvet alt - lige til at vugge NEDE i sengen, og han vil bare ikke.

 

Det skal lige siges at han generelt altid har været "ligeglad" med tryghed. Han lader sig ikke mærke af sang, nus osv. Derudover er han EKSTREMT aktiv dagen lang, og motorisk meget foran. Så jeg kan godt forstå, hvis han har brug for hjælp til at "koble fra".

 

Jeg ved bare ikke, hvordan jeg gør det. Hvis jeg skal have ham til at sove i barnevogn skal den også SLYNGES fra 2 hjul, og over på de 2 hjul på den anden side, hele tiden, så folk tror jeg er vanvittig. Han har aldrig bare kunne sove i vognen. Jeg er også nødt til at gå med den, ellers vågner han og skriger efter de berømte 30 min. Og han SKAL vugges i søvn i den. Så barnevogn er altså ikke et muligt alternativ.

 

Jeg har snakket med 2 læger, min mor og min sundhedsplejeske. Alle siger, at jeg nok kun har den hårde metode tilbage; at lade ham skrige sig i søvn. Men det kan jeg bare ikke, og jeg mener heller ikke, det er den rigtige måde.

 

Jeg skriver til jer fordi jeg håber på at der findes en anden mulighed. For de nu 8,5 kg er ikke så fede at stå og vugge 4-5 gange i løbet af dagen.

 

Han skal helst falde i søvn på siden, så han ikke får hele verden i hovedet, men hjælper jeg ham om på siden, bliver han hidsig. Han skal helst falde i søvn med sut - ikke fordi han finder den betryggende, men fordi det er en vane - men når han nu gang på gang basker den ud, og jeg tager den, så bliver han også hidsig. Han er nu også begyndt konsekvent at vende sig om på maven og kravle rundt på alle 4 i sengen, lige så snart jeg lægger ham.

 

Hvad gør jeg??? Hvis løsningen er, at han har brug for ritualer om dagen også - hvilke? Og hvordan får jeg dem "indkodet" når nu han skriger, LIGE når han bliver lagt og først stopper når jeg tager ham op igen?

 

Hilsen 

 


/Den snart desperate førstegangs...

Læs svaret

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk