Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Start i dagpleje og måltider nok? 9 mdr.


Hej Else.


Jeg skriver til dig da min søn snart skal starte i dagpleje. Til den tid vil han være 9 mdr., minus 5 dage, så lad os bare gå ud fra et 9-måneders barn.


Mit spørgsmål handler om kost når han starter i dagplejen. Min "bekymring" går på, at de i dagplejen ikke får formiddagsmad, da pædagogerne siger at de oplever at børnene ikke spiser så meget til frokost, og dermed sover dårligere, hvis de har fået formiddagsmad.

 

Det vil altså sige, at hvis min søn får morgenmad kvart i 7-7, inden vi kører hjemmefra, så får han ikke mad igen før halv 12. Er det ikke længe uden mad? Her tænker jeg på at Sundhedsstyrelsen skriver, at de skal have 3 hovedmåltider og 2-3 mellemmåltider.

 

Han vil få eftermiddagsmad, som jo er et mellemmåltid, men det er også det. Han får aftensmad kl. 17.30 og kommer i seng kl. 19.00, og der er han naturligvis ikke sulten igen, så jeg kan ikke give ham godnat grød eller lignede der. Burde jeg måske give ham en flaske vælling i søvne når vi går i seng? (Han sover dårligt, hvis han får MME i stedet for vælling).

Mit andet spørgsmål går på, at de i dagplejen ikke vil give flaske. Derfor vil han jo ikke få nogle flasker i løbet af dagen. Er det ok, at han i den alder nøjes med den flaske vælling, som jeg ovenover påtænker at give ham?


Han får jo selvfølgelig sødmælk og vand til sine måltider.

Han er i forvejen ikke den store spiser, så det med at give flaske i forbindelse med alm. måltider er no-go. Appetitten er der altså bare ikke, så flasker skal gives separat et godt stykke tid efter alm mad, hvis man vil have en chance for at han tager lidt.

Håber du kan guide mig videre i, hvordan jeg lige skal tackle det.


/Mie.

Læs svaret

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk