Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Sovevaner efterlyses - 4 mdr.


Hej

 

Vi har en datter på 4 mdr. der kom til verden 4 uger før tid.

 

Da hun nåede termin "vågnede" hun ligesom op og holdt op med at sove - hun powernappede sig gennem dagen, men sov rimeligt om natten. Uanset foregik søvnen kun i mine arme.

 

Sammen med sundhedsplejersken begyndte jeg at arbejde på, at hun skulle lære at sove i længere stræk. De er lykkedes, men kun i mine arme. Så snart jeg lægger hende, slår hun øjnene op og bliver vågen undtagen om natten.

 

Vi har prøvet med svøb, sut og sutteklud, men intet virker. Hun sover i sengen hos os efter første amning, fordi det tager så lang tid, før jeg kan lægge hende. Hun er brystbarn og spiser meget hyppigt. Hun følger sin vægtkurve og er meget stærk, motorisk rigtig godt med, nysgerrig og smilende - men også ret sensitiv.

 

Vågner i bilen, når vi holder stille, reagerer ved slet ikke at sove eller kun powernappe, når vi er ude eller har mange gæster. Hun er begyndt på grød og det går fint. Jeg forsøger at vende hende til flaske (har forsøgt med mit mælk, der er gemt fra opholdet på sygehuset i flasken, men hun vil ikke ha den).

 

Men nu trænger jeg til at komme ud af sofaen...! Jeg har forsøgt mig med barnevognen uden den store succes. Kun få gange er det lykkedes mig at få hende til at falde i søvn og sove i den. Oftest er det endt i skrig og skrål eller også vågner hun, så snart barnevognen holder stille.

 

I bilen græder hun også, når trætheden melder sig, og kun sjældent falder hun  søvn... Så hvad gør jeg? Hvordan får jeg vendt hende fra at sove hos mig og falde i søvn med brystet i munden?

 

Min anden udfordring er, at jeg har en søn fra et tidligere forhold på seks, der går i skole 50 km fra vores bopæl - i den by jeg arbejder i. Det fungere rigtig godt, og vi nyder køreturene, hvor vi rigtig får snakket sammen, smådanset og skrålet. Men mens jeg er på barsel, gir det jo noget kørsel, og jeg skal ha tænkt en rytme ind, der kan fungere i forhold hertil. Vi har en dele ordning på 8-6 - 8 dage hos mig.

 

Er det bare et spørgsmål om at tage en ”kold tyrker”? Og hvis jeg gør det, hvor længe er det så ok, at hun græder? Har forsøgt med en halv time og sågar, hvor jeg har stået ved siden af barnevognen helt roligt og nusset hende, talt beroligende til hende - men hvor hun har grædt i større og mindre grad under hele forløbet.

 

Jeg har et rigtig fint forhold til vores sundhedsplejerske, som er kommet her hver 14 dag, men lige mht. hvordan jeg helt lavpraktisk gør det, der mangler jeg nogle fif...

 

De bedste hilsner


/Kristina.

Læs svaret

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk