Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Sover virkelig dårligt om natten - 15 mdr.


Hej,

 

Jeg er mor til Mathilde på 15 mdr. Som sover virkelig dårligt om natten, og som har aldrig været et barn, der sover meget.

 

Mathilde har lige fra fødselen været yderst opmærksom og observant og har haft meget svært ved at lukke af. Hun har derfor altid haft meget brug for at koble af på enten min mand eller jeg, lige så snart hun blev puttet i egen segn begyndte hun at skrige helt vildt.

 

Det aftog først da jeg købte en sengehimmel for at hjælpe hende med at lukke lidt af fra omverden, da hun sagtens kunne falde i søvn af sig i barnevognen som spæd.

 

Første gang hun selv lukkede af og faldt i søvn da vi var ude og handle i storcenter var hun 8 mdr. gammel. Hun har altid været en virkelig dårlig sover, og aldrig sovet ret meget om dagen eller om natten.

Hun er blevet ammet til hun var ca. 8,5 mdr. og så ville hun ikke have mere, siden der har hun heller ikke fået mad om natten. Hun spiser rigtig fint nu, men har ikke gidet at spise grød/mos mm.. Hun begyndte først at spise nogenlunde da hun blev tilbudt rigtig mad som 6 mdr. Og har siden hun blev et år spist virkelig meget!

 

Hun startede i vuggestue da hun var 10,5 mdr. og elsker at været der og har aldrig travlt med at komme hjem igen. Vi afleverer en glad pige om morgen og får en lige så glad pige med hjem. Hun har aldrig været syg før hun startede i vuggestue.

 

Vi har haft to forfærdelige måneder med 4 akutte mellemørebetændelser og nu har hun fået lagt dræn. Dertil har der været div. Virus med snot/feber, diarré/opkast og sidst men ikke mindst en lungebetændelse her i efteråret.

 

Efter hun fik dræn kan hun sove op til 2,5 time til middag i vuggestuen, inden da sov hun max en 1 time på en god dag. Vi kæmper med at vi enten har en datter, der syntes at vi med jævne mellemrum skal været vågne i 2 timer om natten eller bare vågner 5 -7 gange, efter at vi er gået i seng. Som regel er det nok, at hun bare får sin sut og kærlig hånd på kroppen,

 

Andre gange kan det tage længere tid, hvor man bare sidder med et barn, der har store åbne øjne og ikke vil sove igen.

 

Hun falder selv i søvn i sin egen seng, men vi bliver nødsaget til at sidde inde på værelset indtil hun sover. Vi har prøvet at lære hende at sove selv 5 gange nu,

 

Den første gang var hun 4 mdr. og skreg stadig helt vildt i flere timer efter 3 tre uger. Det er faktisk stadig det samme, vi er simpelthen løbet tør for idéer til, hvordan vi skal få hende til at sove bedre om natten.

Hun bliver lagt ca. 19 og står op kl. 6, de fleste dage vågner hun af sig selv, og gerne inde i vores seng, da vi ikke orker mere efter kl. 4.

 

Jeg tror at hun sammenlagt soden fødslen har sovet igennem fra 19-06 15-17 gange, hvilket vi syntes er meget lidt.

 

Hvad kan vi gøre for at vi alle får en bedre nattesøvn?

 

Venlig hilsen


/Mathildes mor.

Læs svaret

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk