Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Sover kun roligt, når hun bliver svøbt - 5 mdr.


Kære Else

 

Jeg har en datter på 5 måneder, som er utrolig aktiv og glad.

 

Hun elsker at blive stimuleret i hendes vågentid og keder sig hurtigt.

 

Problemet er, at hun er meget urolig når hun sover, både om natten og når hun sover lure i løbet af dagen.

 

Om dagen svøber jeg hende med et tyndt svøb, så arme og ben ikke kan spjætte rundt. Og så bliver hun igen svøbt i sommer-voksien, og lagt enten i altanbarnevognen hvor hun vugges i søvn med Stofble over øjnene. Eller hun kommer i barnevognen hvor jeg triller afsted.

 

Nu er sommeren jo ved at ramme Danmark og dagene er meget varme. Min datter er et varmt barn og jeg kan mærke at svøbningen begynder at blive for varm for hende.

 

Men hun kan ikke sove medmindre hun bliver svøbt, så hvad gør jeg? Hvor længe bør man overhoved svøbe sit barn, når det skal sove?

 

Jeg har prøvet flere gange ikke at svøbe hende, men så kan hun slet ikke falde til ro og sove. Hvis jeg f.eks. ikke har strammet svøbet tæt nok, og hun får armene fri, så vågner hun, så snart hun har fået armene fri.

 

Om natten bliver hun lagt på siden, nærmest i aflåst sideleje og med dynen foran og bagved, så hun ligger lidt i spænd. Så snart hun ikke ligger sådan, så ligger hun uroligt og ender med at vække sig selv, hvis ikke jeg når at putte hende om på siden igen.

 

Hvordan kan jeg få hende til at falde mere til ro, når hun skal sove, uden at jeg behøver at svøbe hende eller hun skal ligge i spænd?

 

Håber du kan hjælpe.

 

Mvh


/Mai

Læs svaret

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk