Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Sover 4 timer i institutionen - 18 mdr.


Kære Vibeke.

 

Jeg har en skøn lille dreng på 18 måneder. Han har i øjeblikket rigtig svært ved at sove om natten.

 

Han kommer i seng kl. 19, som han har gjort læææænge. Men så begynder han at vågne omkring kl. 23. Han græder og græder (dog uden tårer) indtil vi tager ham op, så er der ikke noget i vejen, og han vil gerne ned på gulvet og lege. Dette giver vi ikke lov til. Vi prøver af flere omgange at lægge ham ned i sin tremmeseng igen, men så snart han finder ud af at det er det vi er i gang med, så skriger han op igen.

 

Nogle gange sætter jeg med i en lænestol som er på hans værelse, med ham, og lader ham ligge op ad min brystkasse, så han kan mærke min hud. Så falder han også helt væk, og falder i søvn, men vågner så snart jeg prøver at lægge ham ned i sin seng igen.

 

Hvis vi tager ham ind i vores seng, så kan han slet ikke finde ro (det tager i hvert fald laaang tid inden han falder i søvn), plus, at hverken min mand eller jeg sover ret godt når vores søn også er i sengen.

 

Vi har prøvet at tilbyde vand og endda også mad, men intet vil han have. Han har ikke feber, og er ikke ved at få tænder. Der er intet ellers "i vejen", og han trives rigtig godt i vuggestuen, og i dagligdagen.

 

Vi har også prøvet at lægge en madras ind ved siden af hans seng, og skiftes til at ligge der og sove, men det er heller ikke lykken. Han sover måske lidt mere, men stadig ikke rigtig godt.

 

Hvis vi kigger på de forgangne nætter så er han kommet i seng kl 19.00

 

Så vågner han kl. 23.00, og vil bare ikke ligge i sin seng. Så "kæmper" vi med at få ham til at falde til ro og sove igen, i ca. 1 time. Så sover han mellem 30 minutter og 2 timer max, og så må vi i gang igen i en times tid.

 

Vi har bøvlet lidt med hans vuggestue. Førhen har han sovet 1½-2 timer til middag, og så har han sovet rigtig fint fra 19.00-06.30. Men efter en oplevelsesrig weekend hos farmor og bedste så havde han en mandag sovet i 4 timer i vuggestuen. Og de lader ham jo bare sove, hvilket jeg godt kan forstå!.

 

Men han er kommet ind i en dum cirkel, hvad det angår. Han sover og sover i vuggestuen, og jeg tror at det ligger til grund for, at han ikke sover ret meget om natten. Vi har været i dialog med vores egen sundhedsplejerske, som har sagt, det er rigtig vigtigt at der et godt samarbejde mellem institution og forældre, og at det kan være nødvendigt at vække ham.

 

På trods af at både institutionens og vores egen generelle holdning er, at man ikke skal vække børn. Men for at han skal komme ind i en rytme igen. Dette vil vuggestuen ikke være med til, og vi synes det er utrolig frustrerende, at de ikke engang vil være med til at prøve det af. Bare 7-14 dage, for at se om det kunne gavne.

 

Derudover så har hans primære pædagog i vuggestuen været på kursus i knap 2 måneder, og der har været andre vikar i stedet for hende, og det, i en periode hvor der skete rigtig meget for vores søn. Han fik blandt andet lagt dræn, hvilket har gjort rigtig meget godt for ham. Hun er kommet tilbage, så det har været noget frem og tilbage.

 

De siger dog i vuggestuen, at han stortrives. Og vi kan heller ikke mærke på ham i dagligdagen og weekenderne, at han mangler søvn.

 

Jeg aner ikke længere, hvad jeg/vi skal gøre. Det har stået på i halvanden måned (i hvert fald). Og både min mand og jeg er helt utrolig trætte. Vi har svært ved at få en hverdag til at fungere.

 

Dog høre jeg utrolig mange forælde, der nævner, at de har været det samme igennem, i samme alder, med deres børn. SÅ er det "bare" en periode? Og hvad kan vi på nogen mulig måde prøve at gøre anerledes?

 

Kærligst


/De håbefulde forældre.

Læs svaret

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk