Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Ro på om natten - men hvordan? pige 14 mdr.


Hej Anne

 

Min datter på 14 mdr. er begyndt at sove uroligt.

 

Hun har altid sovet godt siden hun blev født - fra 19-07 - og har altid været nemt at putte.

Vi har lavet en hyggelig godnat rutine med natlæsning, da hun stoppede med flaske, og det gik fint.

 

Når vi putter hende går det fint som det plejer, men så snart vi går ud af rummet bliver hun ked af det og græder. Vi går derfor ind igen og siger godnat og at hun skal sove. Derefter er der ro. Hun kan efterfølgende vågne 4-5 gange inden kl. 24.00, hvor hun græder og er ked af det. Når vi kommer ind for at vise vi er her og lægger hende ned, står hun op i sengen og vil op.

 

Vi har taget hende op for at få ro på hende - står med hende i et par minutter og lægger hende derefter ned igen - hun bliver igen meget ked. Vi har ventet lidt med at gå ind og nogen gange finder hun selv ro.

 

I løbet af natten vågner hun også et par gange og er ked af det. Og bliver endnu mere sur når vi kommer ind og forsøger at lægge hende ned. Vi snakker ikke til hende eller tænder lys for at hun skal forstå, det stadig er nat. Hvis vi tager hende op ligger hun ind til én, men falder aldrig hen og bliver ked, når vi lægger hende ned.

 

Vi prøver at undgå at tage hende med ind i vores seng, for vi har oplevet, at hun ikke vil sove videre og ligger og snakker osv. Og hvis hun falder i søvn, så sover mor og far dårligt. Ved ikke hvad vi skal stille op.

 

Vi vil gerne hjælpe hende til en god nattesøvn, som hun ellers altid har haft. Nogle nætter fornemmer vi, at der er rent skaberi, når hun græder om natten, og det kan være svært hvad man skal gøre, for hun er ikke altid ulykkelig eller ked.

 

Håber du kan hjælpe os!

 

Hilsen


/Maiken.

Læs svaret

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk